Hovudside

Når Trim Trees i Minnesota?

by Walther

Når Trim Trees i Minnesota?

Gartnere kan føle seg fristet til å klipp av straggly grener på deres hage trær når de legger merke til dem, men timing er avgjørende for trær helse. Dette gjelder spesielt i Minnesota, der endringen av årstider utsetter trær til drastiske temperatur turnus gjennom hele året. Trær trenger tid til å komme seg fra beskjæring sår og spire ny vekst på trygge tider av året, for eksempel i varme våren forhold.

Anbefalt Timing


For å holde trær helse intakt, er den sikreste tiden for å trimme i løpet av slutten sovende sesongen i vinter, vanligvis mellom månedene februar og begynnelsen av april. Fordi løvtrær er nakne på denne tiden av året, kan gartnere lett se grenene for å gjøre kutt. Våren vekst som følger vil hjelpe forsegle beskjæring sårene, og når trimmer stimulere ny vekst, vil de bare legge til trær 'robust utseende i sommermånedene.

Farlig Timing


Trimming trær i høst kan ikke gi ny vekst en sjanse til å herde seg før vinteren treff. Selv om det ikke vil drepe trær, vintervær - som vind, frost, is og snø - kan skade unge stengler og svekke trærne helse. Dette i sin tur gjør fremtiden trimmer mer farlig. Gartnere bør også være forsiktig med å beskjære eiketrær i sommer, som insekter som bærer sykdommer kan infisere åpne sår, ifølge University of Minnesota Extension nettside.

Syke grener


Den eneste gangen gartnere trenger ikke å vurdere sesong timing er når de trenger å fjerne en syk eller insekt-ridd gren. Når et tre lider av noen sykdom på planter - eller til og med en brukket lem - gartnere bør umiddelbart fjerne de berørte gren for å hindre at problemet sprer seg, uavhengig av tid på året.

Betraktninger


Værforholdene kan hjelpe eller skade et tre utvinne fra beskjæring sår. Dette gjelder spesielt ved fjerning av syke grener, som fuktig vær kan øke risikoen for forurensning verktøyet - og som kan spre seg til andre deler av treet. The University of Idaho bulletin "Hvordan å beskjære Coniferous Evergreen Trees" anbefaler å vente på en streng med tørt vær dager før beskjæring for å sikre trær helse.