Hovudside

Live Oak tre varianter

by Walther

Live Oak tre varianter

Slekten Quercus omfatter 206 arter av eiketrær, hvorav noen er kalt levende eiketrær. Minst én art av eik forekommer i hver stat i USA, bortsett fra Idaho og hver kanadiske provinsen. Generelt eikene er store, raskt voksende evergreens. De deler ofte habitater med andre arter av eiketrær, som Darlington eik (Quercus hemispherica), som de er noen ganger forvirret. Alle levende eiketrær har tykke, læraktige blader og produserer eikenøtter.

Quercus Virginiana


Quercus Virginiana er en stor, spre eviggrønt tre som er staten tree of Georgia. Noen ganger kalt kyst levende eik eller sørlige levende eik, skjer det fra Southeastern Virginia gjennom South Florida og Gulf Coast-regionen, inkludert Texas. Den vokser til 80 meter høye med en 100-fot bred spredning, noe som gjør det til et utmerket skygge treet for parker og andre store egenskaper. Spansk mose henger ofte fra sine grener, noe som gjør dette treet ikoniske av Southern plantasjer.

Quercus Agrifolia


California live oak er noen ganger kalt kysten levende eik. Dette treet har en bred baldakin, vokser så høye som 100 meter og sprer en lik avstand. Stammen er traust, og de mange grener er store, krokete og sprer seg. Den vokser i bølgende åser og kystnære områder i hele staten. California live oak vekst vane danner lunder, som har vært brukt i mange Hollywood-filmer, i henhold til Lady Bird Johnson Wildflower Center.

Quercus Chrysolepis


Canyon levende eik vokser i Oregon, California, Nevada, Arizona og New Mexico. Den vokser til 60 eller 80 meter høy under optimale forhold, men er fortsatt en busk ikke høyere enn 15 meter når det er funnet i tørre områder. Stammen er kort og grener er horisontal, store og sprer seg. Kopper sine eikenøtter er gule, noe som gir dette treet sitt artsnavnet, som kan oversettes til golden skala.

Andre varianter


Flere andre varianter av levende eik i Quercus slekten finnes i USA. De omfatter Q. minima, dvergen levende eik, som oppstår fra Texas til Florida. Q. fusiformia, Texas levende eik, finnes i hele Texas og Oklahoma. Q. geminata, sanden levende eik, bor i Louisiana til Florida, nordover til Nord-Carolina. Øya levende eik, eller Q. tomentelia, bor i California., Som gjør Q. wislizeni, interiøret levende eik.