Hovudside

Vanlige Skadedyr for Collard Greens

by Walther

Vanlige Skadedyr for Collard Greens

Kålen kan høstes så sent på høsten at noen gartnere stole på dem for fall middager og til og med å gå sammen med Thanksgiving kalkun. Pakket med ernæring og velsmakende, er det én avling du ikke ønsker å ofre til skadedyr. Greenene er byttedyr for skadedyr som påvirker alle kål som grønnkål, kål og rosenkål. Se dem nøye tidlig i sesongen gir deg sjansen til å avverge skadedyr. Som med enhver hage pest, gode kulturelle praksiser i hagen er viktig for å stoppe dem før de blir avgjort.

Hoved Skadedyr


Kål loopers og kål whiteflies og diamant-back møll er skadedyr som påvirker Havard. Loppe biller og harlekin bugs er to mer. Flere typer bladlus, kan kålen bladlus, nepe bladlus, og den grønne fersken aphid finnes i grønne flekker. Gartnere ofte ser etter måter å drepe en pest befolkning i en razzia, men ikke overse effekten av å plukke dem av når du ser dem og få dem ut av hagen.

Utseende


Bleke bladlus, noen ganger gjennomskinnelig, klynge på undersiden av bladene. Du kan enkelt se loppe biller som beveger seg over bladene og stilkene av kålen. Noen er svart og litt svart med gul stripe. Den harlekin bug lys som sin navnebror med gule, oransje og røde markeringer. Kål loopers er grå og møll-lignende og kål whiteflies små og pulveraktig hvit. Diamondback møll er små og grå-brun. Når de lukker vingene en diamant mønster kan skjelnes.

Skade


Kål loopers, Diamondback møll, og kål whiteflies tygge på bladene under larve eller orm scenen. De voksne legger sine egg på bladene. Bladet kan se fillete med små hull ryste bladet. Puppe feste seg til bladene og fôr. Biller mate ikke bare på bladene og annen vegetasjon, men vil spise røttene også. Bladlus elsker anbud ny vekst. De suger undersiden av bladene, utpakking sevjen inntil bladene vises forvrengt. Harlequin bugs tygge bladene før de visner.

Kulturelle praksiser


Forebygging av bug skade på kålen begynner med gode kulturelle vaner. Weed Collard senger godt og fjerne vegetasjon. Ikke la vannet stå i pytter nærheten plantene. Sørg for at luften kan sirkulere rundt plantene. Holde plantene sunt, godt ernært og vannes slik at de ikke er stresset. Usunne planter er byttedyr for skadeinsekter. Prøv interplanting andre grønnsaker med greenene. På denne måten insekter som angriper en slags avling vil finne mindre å spise i den sengen. Hvis du blander i ikke-kål, for eksempel poteter, rødbeter og selleri, ringblomster eller mynte, kan det ta motet collards skadedyr.

Utkastelse


Spray bladlus utenfor kålen med slangen. Spray hagebruk olje på dem som du gjør hjemme med soyaolje og flytende oppvasksåpe. Bladlus også svare på en dusting med kiselgur. Syntetiske plantevernmidler inkluderer spinosad, og pymetrozine. Introdusere nyttige insekter som grønne lacewings og dame bugs inn i Collard senga å spise skadedyr.