Hovudside

Hvordan Grow Cymbidium pseudobulbs

by Walther

Hvordan Grow Cymbidium pseudobulbs

Cymbidium orkideer, som har smale, grasiøse blader og pigger av vinter-blomstrende blomster, kan live opp kjedelige hjørner i en husholdning med sine spektakulære farger og uvanlige struktur. Disse semi-terrestriske orkideer er sympodial, noe som betyr at de formerer seg ved hjelp av pseudobulbs, eller egg-formet deler som vokser langs stammen og lagre næringsstoffer. Etter ny vekst framgår, vil verten pseudobulb gå sovende, og den nye orkide vil fortsette å vokse. Cymbidium orkideer med mange pseudobulbs kan deles for å skape flere orkide planter. Ved å gi cymbidium orkideer med riktige forhold, kan du øke oddsen for at de vil vokse og formere seg.

Bruksanvisning


•  Pot den Cymbidium orkide i en kommersiell potting blanding formulert spesielt for orkideer. Pseudobulbs må hvile på toppen av potting mix; ikke begrave dem under jorda.

•  Plasser Cymbidium i lyse, men indirekte lys, helst i nærheten av et vindu med en østlig eksponering. Sollys filtrert gjennom et sløret gardin eller flekkete med skygge fra høye potteplanter er ideelt.

•  Overvåk Cymbidium nøye for å sjekke den mottar riktig mengde lys. Ifølge National Gardening Association, bør bladene være en lys gul-grønn farge. Mørke grønne blader tyder på dårlig lys, mens gul løvverk indikerer for mye.

•  Oppretthold dagtemperaturer på 50-85 grader Fahrenheit; nattemperatur bør være mellom 45 og 55 grader Fahrenheit. Cymbidium orkideer - urfolk til fjellområdene i Asia og Australia - er ute av stand til å tolerere høye temperaturer og gjør best i kjølige netter.

•  Hold jorden jevnt fuktig, men ikke mettet. For å hindre rot rot, tømme tallerkenen etter vanning.

•  Bruk en luftfukter i rommet for å gi den fuktige luften cymbidiums trenger.

•  Strøm cymbidiums med en høy nitrogengjødsel hver 10 dager i mars til oktober. Ifølge National Gardening Association, er en 22-14-14 gjødsel formulering ideelt. Fra august til oktober, kan du bruke en lav-nitrogengjødsel i en 0-10-0 NPK formulering.

•  Re-potten Cymbidium når sine pseudobulbs blitt så tallrike at de fortrenge potten. Gjør dette når blomstringen er ferdig for sesongen. Å høste pseudobulbs for en ny orkide plante, dele dem med en skarp kniv, ta minst tre sunne pseudobulbs med røttene festet for den nye orkidé.

•  Plasser den nye divisjonen i potting jord i en ny beholder, med ikke mer enn 2 til 3 inches mellom pseudobulbs og potten kanten. Ifølge National Gardening Association, foretrekker de å være tett pakket.

•  Vann godt, og plassere anlegget i et skyggefullt område. Den nye orkide vil normalt rot innen 10 uker.

•  Undersøk pseudobulbs regelmessig for tegn på pythium rot råtne, noe som fører til at pærer å råtne og skrumpe. Fjern berørte pseudobulbs ved å klippe dem bort på å koble akse med en skarp, ren kniv, deretter re-pot den Cymbidium i en ny pottejord. Du kan behandle rot råtne med en soppdrepende mefenoxam.

Tips og advarsler


  • Du kan oppmuntre reflowering ved å utsette cymbidiums for temperaturer under 55 grader Fahrenheit for tre påfølgende uker. Når orkideer, heve temperaturen, og kontroller at anlegget får sterkt lys.