Hovudside

Orchid vanning behov

by Walther

Vann er en viktig del av en plante vekst og helse. Vann og karbondioksyd kombineres under fotosyntesen å gjøre maten er nødvendig for et anlegg til å vokse. Riktig mengde vann som en orkidé behov vil avhenge av mange andre variabler. Over vekkende og under-vanning orkideer kan føre til at anlegget til å dø.

Lett


Planter som er dyrket i sollys vil trenge mer vann enn en plante som blir dyrket i en del sol og skygge. Den varme solen slår ned på bakken forårsaker medium til tørk. Dessuten fordamper vannet som plantene absorberer fra mediet raskere gjennom bladene, slik at planten til å trenge mer vann.

Medium


Mediet som brukes til å vokse orkide spiller en stor rolle i hvor ofte anlegget vil trenge vann. Hvis mediet tørker raskt i sollys og varme, vil anlegget trenger vann oftere enn en plante dyrket i et medium som holder på fuktigheten. Bark vil tørke raskere, men mediene med torvmose vil holde fuktighet bedre og krever vann sjeldnere.

Container


Størrelsen og materialet som brukes til å lage beholderen er andre hensyn når de bestemmer hvor mye vann orkideer trenger. Leire beholdere føre mediet for å tørke raskt fordi leire beholderen er porøs, som tillater vann å fordampe ut av beholderen når leiresvette. Plastbeholdere vil holde fuktighet lenger. Større beholdere vil bli fuktig lengre enn en liten beholder.

Vann Flere vanlige


Når du bestemmer når du skal vanne orkide, vurdere fuktigheten rundt anlegget, luftsirkulasjonen og utseendet på bladene. Hvis bladene let bred og tynn, kan anlegget trenger mer vann, oftere. Hvis luftsirkulasjon rundt planten er høy, kan plante trenger mer hyppig vanning. Hvis luftfuktigheten er lav (orkideer som høy luftfuktighet), må du vanne oftere.

Vann sjeldnere


Medium som er gammel og har begynt å rotne vil trenge mindre vann. Mindre vann er også kreve når orkideer ikke vokser. Andre betraktninger for å redusere vannplan er hvis bladene er smale og tykke eller hvis luftfuktigheten rundt anlegget er høy. Hvis bladene begynner å gul, kan det være et tegn på rot råte og vann bør reduseres så mediet kan tørke.