Hovudside

Skygge strukturer for Orchids

by Walther

Skygge strukturer for Orchids

Orkideer er overveiende tropisk til semi-tropiske planter (selv om det er noen hardføre arter) som vokser i skyggen av trær, bergvegger og andre planter som kan spre lyset godt. Følgelig, hjem og kommersielle dyrkere som ønsker å heve orkideer må ofte bygge en skygge struktur i fravær av trær som gir riktig flekkete skyggen.

Shade Klut Structures


Drivhus gi ly mot elementene og evne til å beholde fuktighet som orkideer krever, og med tillegg av skyggen klut de holder orkideer fra å være sol-brent. Lekte huset er en enkel struktur med fire støtter og smale takbjelker fordelt tett sammen, ofte med skygge klut drapert over det å gi ekstra skygge. Shade husene er like, men gjort med kraftigere støttene slik at orkideer kan henges fra støttene. Begge disse er mer nyttige i områder med passende temperatur og fuktighet for orkideer, men at mangel naturlige nyanse.

Semi-ugjennomsiktig materiale Structures


Veksthus utstyrt med semi-ugjennomsiktige paneler skape et miljø med mykt, diffust lys ideell for dyrking av orkideer. Polyeten tunneler er et stoff alternativ. De blir ofte brukt som avling rad dekker, og er en liten, relativt billig alternativ til klima strukturer. Men forringer polyeten i sollyset gjennom årene, og vil rive når sterk vind sende grener eller andre gjenstander på dem. En skjermet plassering vil bidra til å forlenge levetiden på polyeten materialer.

Strukturer med Planter


Pergolaer, bueganger og til og med klima interiør grodd med vinstokker eller andre planter vil gi en svært lik flekkete skyggen effekt som i trærne som orkideer naturlig vokse under for beskyttelse mot solen. Strukturen må bare gi støtte, men ekstra beskyttelse mot solen i form av gitter arbeid vil være spesielt nyttig som vintreet vokser i, eller hvis vintreet er løvskog og faller bladene under kjølig vær.

Betraktninger


Av alle disse strukturene, bare polyeten strukturer og drivhus gir den ekstra fordelen av kaldt vær beskyttelse. Orkideer varierer i hardførhet, så strukturen som brukes skal samsvare ikke bare lyset krav til orkideer, men også krav til temperatur med mindre orkideer er potte og vil bli flyttet innendørs for vinteren.