Hovudside

Hvordan bruke en Ceramic Selvvannings Planter for en Innendørs Plant

by Walther

Enten du er ute av byen mye eller er du bare glemsk, keramiske selv vanning planters er en ideell måte å holde potteplanter hydrert. Ved hjelp av kapillær handling og leverer vann direkte til jord, selvvekkende blomsterpotter også bidra til å forhindre overwatering. Gi for mye vann er en av de vanligste måtene mennesker ved et uhell dreper sine potteplanter. Selv om du fortsatt har til vannplanter i en selv vanning system, vil du finne at disse tar trykket av, og de fleste planter vil være i stand til å gå flere uker uten vanning.

Bruksanvisning


•  Kontroller at den ytre potten i din keramiske planter er malt, glasert eller laget av plast eller andre ikke-porøst materiale. Dette vil hjelpe den holder vann i en lengre tidsperiode.

•  Forsikre deg om at mindre indre potten av keramiske planter er ikke glasert eller malt. Denne potten må være porøs, eller det vil ikke være i stand til å absorbere vann, og levere den til jord.

•  Fukt den indre potten grundig før du setter jord inn i den. Dette vil hjelpe den absorberer vannet mer effektivt.

•  Fyll den indre potten med en lett potting blanding som inneholder minst 50 prosent torv eller torvmose. En tung potting mix vil herde over tid og absorbere vann mindre effektivt.

•  Plasser anlegget i indre potten, og vann den godt inn. Sett den mindre potten inne i større pott.

•  Fyll mellomrommet mellom de to potter med vann. Vannet bør gå omtrent halvveis opp den indre potten.

•  Kontroller selv vanning potten hver noen dager for å lære hvor raskt den bruker opp vannet sitt. Tiden det tar å bruke opp vannet vil avhenge av hvor fuktig klimaet er, temperaturen i huset ditt, hvor mye sol anlegget mottar og størrelsen på potten. Når vannet er helt borte, fylle potten.

Tips og advarsler


  • Merke kalenderen for å minne deg selv å fylle den selv vanning potten jevnlig etter behov. Det kan være lettere å glemme å vanne plantene fordi det må gjøres så sjelden. Husk at anlegget kan bruke opp vannet raskere i varmt vær.