Hovudside

Hva er noen interessante fakta om Hvit Calla Lillies?

by Walther

Hva er noen interessante fakta om Hvit Calla Lillies?

Magestic hvite calla lilje, Zantedeschia aethiopia, vokser opp til 3 meter høye med store 10-tommers blomster som blomstrer fra vår til sommer. De blanke blader er eviggrønne i varmt klima, og de kan vokse i fuktig til våte forhold. Plante Calla liljer i full sol for beste utstilling av blomster under blomstringen sesongen.

Origins


Calla er lilje en innfødt plante av Malawi, Sør-Afrika, som er i nærheten Madagaskar. I sitt opprinnelige miljø, Calla lilje har et tropisk klima med kun milde temperaturendringer. Calla liljer i Afrika ofte blomstrer hele året i stedet for å bare ett blomstrende sesong.

Navn


Calla er lilje ikke en lilje, og ikke en Calla. Calla er en slekt av planter som Calla lilje gang tilhørte, men botanikeren Karl Koch flyttet den til zantedeschia slekten etter merke seg at plantene i Calla slekten var ikke like nok. Han skapte en ny kategori for Calla lilje, den zantedeschia slekten, oppkalt etter botanikeren Giovanni Zantedeschi.

Tradisjon


En tradisjonell favoritt av bruder, den hvite calla lilje først dukket opp i Europa på 1600-tallet. Blomsten ble raskt en bærebjelke i bryllup og begravelser på den tiden som et symbol på fred og renhet. De langvarige oppblomstringer ha vært en klassisk favoritt av kunstnere i århundrer, sementere sin status som en kongelig skjønnhet.

Giftig


Calla er lilje giftig for mennesker og andre dyr ved svelging. Calla inneholder lilje oksalsyre og asparagin giftstoffer som forårsaker svie og hevelse i munn, tunge og hals, rødhet og svie i øynene, diaré, kvalme og oppkast. Akutt behandling inkluderer drikke melk hvis forgiftet person er i stand til å svelge. Søk øyeblikkelig hjelp umiddelbart hvis noen del av anlegget er et uhell svelges. I sjeldne tilfeller kan alvorlig hevelse blokkere puste.