Hovudside

Hvordan å drive en vedovn

by Walther

Vedovner er ofte vakkert å se på, samt bruk til oppvarming og matlaging. De trenger et helt annet preg enn en ovn eller peis ville, men gleden du får fra dem er vel verdt innsatsen. Nyter din vedovn handler om å vite hvordan du bruker den.

Bruksanvisning


Hvordan å drive en vedovn


•  Få riktig type og størrelse av tre. For maksimal oppvarming evnen til vedovnen, alltid bruke tre som har blitt krydret for 6 til 12 måneder. Du vil være sikker på å holde veden tørr eller å la det tørke godt før du brenner den. Det hjelper å ha en lukket beholder som du kan beholde noe av veden i, slik at du alltid har noen thatâ € ™ s tørr og klar til å brenne.

•  Bruk hardtre når du vil at brannen å brenne sakte og for en lang tid som når du bruker ovnen til å varme en kald huset. Bruk en mykere tre hvis du bare ønsker å nyte brannen for noen timer. Vanlige hardtre inkluderer Redwood, Bøk, Ask, Elm, Sycamore, bjørk og valnøtt. Mykere skogen er Pine, Fir og Cedar. Myke tresorter som vanligvis kommer fra trær som er barskog og har bustete blader som pines. Hardtre er vanligvis trær som har brede og flate blader og ujevne lemmer.

•  Hold branner liten og veldig varmt. Åpner utkastet til den halvveis posisjon og satt i bare et lite tre på en gang for de fleste branner. Hvis du ønsker den første til å brenne hele natten, men trenger du å lager veden opp inne og motstå utkast som vil gjøre for en lengre, tregere brenne. Start alltid med en liten varm brann på første til å brenne av noen kreosot som kan ha samlet inn. Du må spille med mengden av trevirke som trengs for å opprettholde brannen du vil ha en liten bit, men dette er en god generell utgangspunkt.

•  Kjøp en skorstein temperatur termometer. Sett det i ca 3 meter fra stoveâ € ™ s exit måte. Det vil hjelpe deg å finne ut hvor varmt det brenner og hjelpe deg til å lære din stoveâ € ™ s særegenheter for å få best mulig ytelse fra det.

•  Vær forberedt og vet hvordan de skal reagere når det er en pipebrann. Skorsteinen vil sette ut gnister og flammer når det er en brann inne. Det gjør også en susende lyd som ligner på en jet Planea € ™ s støy. Komfyr og røret vil bli flammende rød og røret vil vibrere fra varmen. Disse brannene gå ut raskt vanligvis, men de kan gjøre ganske mye skade på ovn og selv hjemme hvis venstre ukontrollert. Hvis du ser en brann, lukke ventilen helt og ring brannvesenet. Hvis du holder din skorstein ren, bør du aldri trenger å bekymre deg for pipebrann. Ta oppmerksom på at brennende papir ofte gjør ilden mye varmere enn den burde være.

Tips og advarsler


  • Hold alltid en haug av tre i en container et sted slik at du vil ha en klar tilførsel av tørr ved.
  • Ikke bruk ovnen til å brenne papir, som det vil brenne for varmt og bli en sikkerhetsrisiko.