Hovudside

Er Petunias Giftige til Cats?

by Walther

Er Petunias Giftige til Cats?

Petunia er den perfekte blomsten for gartnere bekymret plante kattevennlige hager. Den petunia anlegget er ikke giftig for katter eller hunder, noe som gjør dem et trygt valg for husholdninger med flere kjæledyr.

Funksjon


Selv om katter er rene kjøttetere, og de fleste av deres kosthold er kjøtt, de spiser planter for en enkel grunn: greenene er bra for dem. Katter har tilpasset til å spise grønnsaker til hjelp i deres fordøyelsen, og enhver katteeier vet om katten ikke kan passere en hårball, er det første den gjør spiser gress for å hjelpe kaste det opp.

Advarsel


Visse typer planter er ikke bare giftig for katter, men også dødelig. Symptomer på forgiftning kan være så ekstreme som organsvikt og beslag. Katteeiere som plante petunia trenger ikke bekymre seg for feline sine beite på anlegget, i hvert fall fra en helserelatert standpunkt --- åpenbart tygge kan ødelegge utseendet på en nydelig hage.

Betraktninger


Petunia kommer i et bredt spekter av farger, størrelser og varianter, for eksempel spre petunia som gir utmerket bakken dekning. De gjør også vakre kutt buketter inne i hjemmet for spesielle anledninger eller bare for å ha. Petunia gir en vakker setting der en katt kan trygt boltre seg.