Hovudside

Hvordan Grow Liljer

by Walther

Hvordan Grow Liljer

Avhengig av variasjon, liljer blomstrer på forsommeren, midten av sommeren eller tidlig høst, så hvis du plante flere forskjellige typer, kan liljer pryde hagen din i månedsvis. Mange varianter er også ekstremt kaldt hardfør, overlevende vintre så kaldt som USDA Plant hardførhet sone 3. Enten du plante lilje pærer kjøpt på butikken, eller delt lilje pærer fra en venn eller fra din egen hage, kan de alle bli plantet i på lignende måte. Vår og høst er de beste planting ganger.

Bruksanvisning


•  innlemme 4 til 6 inches organisk materiale som alderen gjødsel, torv mose eller kompost til 12 tommer dyp jord. Velg et sted i full sol, hvis mulig. Men kan noen liljer, som for eksempel "Surprise" liljer, tolerere delvis skygge.

•  Plant lilje pærer med tips pekte opp. Små pærer bør plantes 2 til 4 inches dyp og større pærer 4 til 6 inches dyp. En generell tommelfingerregel er å plante blomsterløk tre ganger som de er i høyden. Pakk jord på toppen av pære for å fjerne luftlommer; imidlertid ikke pakke den ned for mye.

•  Space liljer 8-12 inches hverandre. Dersom det er ønskelig, plante i grupper på tre eller fem liljer, avstand gruppene 3-5 meter fra hverandre. Dette er en vanlig plante mønster blant mange gartnere.

•  Mulch liljer med 4 til 6 inches av mulch, slik som halm, blader eller flis, i høst; fjerne våren når frosten er ikke lenger en trussel. Mulch beskytter pærer som første vinteren mens de blir etablerte og bør brukes umiddelbart etter et fall planting. For etablerte lilje senger, dekk med mulch bare etter bakken begynner å fryse i områder der snødekket er ikke pålitelig for å holde jorda fra frysing og tining gjentatte ganger.

•  Gjødsle liljer i våren med en gjødsel merket 5-10-10. Lett strø en håndfull rundt hver klump av planter, men får ikke noe på bladverket.

•  Beskjær løvverk når det brunes. Ellers holde det intakt så liljene kan photo sollys til energi for neste års planter.