Hovudside

Tips om å være trygg på Home

by Walther

Tips om å være trygg på Home

Mange tror at hvis de bo i sine hjem ingen skade vil komme til dem. Dette er ønsketenkning, så mange rapporterte skader og forbrytelser oppstår inne i hjemmet. Som et resultat, er huseiere oppmuntre til å gjennomføre sikringstiltak for å beskytte sin familie. Selv om dette ikke alltid garantere sikkerheten, kan det redusere risikoen for skader og dødsfall.

Besøkende / Telefon


Når en gjest ringer på døren eller banker på døren, bruker kikkhull til å identifisere den som ringer. Hvis du ikke har et kikkhull, spør den besøkende til å identifisere seg selv. Åpner bare døren din hvis du kjenner og stoler på den som ringer. Snakk å reparere mennesker gjennom lukkede dører og ikke la dem inn med mindre du har bekreftet sine akkreditiver (firmanavn og telefonnummer, ID-merket). Hvis en ukjent besøkende ber om å bruke telefonen, henvise ham til nærmeste offentlig telefon.

Ikke røpe personlige data om deg selv eller noen som bor i ditt hjem til ukjente innringere. Hold politi og ambulansepersonell kontaktinformasjon hendig og spille inn tallene på speed dial. I tilfelle av plagsomme anrop, ikke reagere; i stedet, henge opp telefonen og ringe telefonselskapet for å få hjelp. Etablere et signal med dine naboer, som for eksempel en bjelle eller kontinuerlig bil horn honking å varsle dem hvis du er i fare. Oppmuntre dem til å rapportere eventuelle mistenkelige personer de ser prowling rundt hjemmet til politiet.

Inntrengere


Hvis du opplever et innbrudd mens du er inne i hjemmet, prøve å få til innbruddsalarm og aktivere den, eller prøve å gå til nærmeste soverom og ringe politiet. Hvis du hører innbruddstyv, men ikke ser ham, gjøre en masse støy stokking rundt, men avstår fra å konfrontere ham. Noen innbruddstyver vil evakuere hjemmet umiddelbart da han hørte lyder. Distansere deg fra inntrengeren så mye som mulig, men hvis du blir konfrontert med ham prøve å holde deg rolig. Ikke gå inn i huset hvis du kommer hjem og føler at en innbruddstyv er inne - kjøre til naboens hjem og ringe politiet. Hvis du får et glimt av inntrengeren, prøv å holde et mentalt bilde av hans egenskaper (høyde, rase, mistenkt alder, type klær og eventuelle utestående funksjoner).

Førstehjelp


En av de beste tingene du kan gjøre for din families sikkerhet (spesielt hvis du har barn) er å ha et førstehjelpsskrin på hånden. Falls, choking, hundebitt og brannskader er noen av de vanligste skadene som skjer hjemme. Førstehjelp kit bør omfatte bandasjer, bomullspinner, saltvannsoppløsning, vanntett film dressing, engangshansker, antiseptisk og førstehjelp tape. Hold kjøleelementer i fryseren også. Ikke vent til du har brukt opp nesten alle elementer i førstehjelp kit å etterfylle det. Inkludere det i din dagligvarebutikk sjekke hver uke og legge de nødvendige elementene på listen.

Elsikkerhet


Elektrisitet relaterte skader i hjemmet er ganske vanlig. Dette stammer ofte fra huseiere være uneducated om faren for elektriske ledninger. For å unngå elektrisk støt og skader, sørg for at skjøteledninger og stikkontakter er ikke overbelastet. Kast elektriske ledninger som er slitt eller skadet, og avstå fra å sette elektriske ledninger under matter og tepper. Bruk riktige lyspærer og wattstyrke for lamper og lysarmaturer. Test dine røykvarslere og skifte batterier årlig. Lese og følge produsentens sikkerhetsanvisninger på elektriske produkter alltid. Rengjør grundig alle utslipp fra gulvet. Hvis du har et elektrisk problem, ikke ignorere det - ringe en elektriker eller vedlikehold person.