Hovudside

Hvordan finne ut hva Funksjon eller Påføring av Door Hardware å bruke

by Walther

For mange huseiere, lås sikkerhet og utseende er de viktigste kriteriene for å velge en lockset. For å sikre låsen fungerer som det skal, må man også vurdere sin tiltenkte funksjon. Låser som synes identiske, kan ha helt forskjellige driftsfunksjoner, noe som skyldes den indre mekanisme av låsen. Selv om enkelte apparater er konstruert for å holde inntrengere ut, mens andre brukes for å tilveiebringe privatliv uten bruk av en nøkkel. Noen inneholder ingen låsemekanisme i det hele tatt, og er rett og slett brukes til å holde en dør lukket.

Låsefunksjonen Betraktninger


Ved fastsettelse av funksjon, er det viktig å balansere sikkerhet og trygghet. Fokusere på å oppnå riktig nivå av sikkerhet for hvert program, men husk samtidig at dette er de samme dørene du blir nødt til å gå ut gjennom i løpet av en brann eller annen nødsituasjon. Velg låser utformet for å avskrekke innbruddstyver samtidig som det gir rask og enkel utgang for dem i hjemmet.

Ytterdører


Den vanligste låsefunksjonen for ytterdører er en entry-funksjon. Låser med denne funksjonen har en kodede sylinder som vender mot utsiden av hjemmet og en thumbturn på interiøret. Når døren er låst, kan det bare åpnes med en nøkkel fra utsiden. Når rattet dreies fra innsiden av hjemmet, og den thumbturn er låst opp, åpner porten fritt. Mange huseiere velger handlesets for sine oppføring dører i stedet for knotter eller spaker. Handlesets bruke en lås for å gi en høy grad av sikkerhet, og er tilgjengelig i et bredt spekter av stiler for å utfylle hjemmet innredning.

Entry låser er ofte brukt i forbindelse med en auxilary deadbolt for ekstra sikkerhet. En enkelt sylinder slåen har en thumbturn på innsiden og krever en nøkkel fra utsiden. Doble sylinder deadbolts bruke en nøkkel på begge sider av døren. Er dette programmet ofte anbefalt for dører med glasspaneler. Hvis en inntrenger bryter glasset han ikke vil være i stand til å komme inn og låse deadbolt uten nøkkel. Denne type lås kan være svært farlig under en brann imidlertid, og er forbudt av noen lokale byggeforskrifter.

En mortise eller vevd lås med en bolig entry-funksjon er et annet alternativ for ytterdører. Denne låsen har en integrert deadbolt som er tastet fra utsiden og inne i hjemmet, både deadbolt og latchbolt er trukket tilbake ved å snu knob.This åpner for raskere exit i et nødstilfelle.

Innerdører


Mange huseiere vil oppdage at låser med en passasje funksjon er tilstrekkelig for de fleste innvendige dører. Denne låsen har ingen sylinder og er fritt operativ fra begge sider av døren til alle tider. Den brukes på dører i korridorer, skap, og andre rom der låser ikke er nødvendig. Personvern låser er like, men tillater låsing ved hjelp en push eller slå knapp fra innsiden av et rom. De brukes på bad og soverom, og vanligvis har en nødutløsningsmekanisme på utsiden.

For hjemmekontorer, vurdere å bruke en gratis innvendig inngang lockset, som kan låses med nøkkel fra utsiden. Beboerne kan fritt gå ut av rommet når som helst uten en nøkkel. Hvis du har en bod eller pantry som du trenger for å holde barna ut av, kan du bruke en lås med en bod funksjon. Denne låsen er alltid låst med mindre åpnet med en nøkkel. Når døren er lukket, går låsen automatisk tilbake til en låst stilling. Fra innsiden av rommet, åpner porten fritt til enhver tid for å tillate noen inne på rommet for å avslutte.