Hovudside

Små trær som mister sine nåler i høst

by Walther

Små trær som mister sine nåler i høst

Bald sypresser, daggry skoger og lerketrær er de eneste tre løvfellende bartrær i USA. Av disse tre, lerk bare (Larix og Gullerk spp.) Har små sortar som er egnet for bruk i hjemmet landskapet.

American Lerk: Amerikansk lerk


Normalt vokser 50-80 meter høy, amerikanske eller østlige larches er pyramideformet i form. Sine nåler blir gule i høst. Dverg sortar er Blue Sparkler, med blå-farget bladverk, og Deborah Waxman, modning til 4 meter. Variasjonen Newport Beauty forblir på to meter høy og bred, mens Lanark vokser svært lav, men sprer seg bredt. American lerk er hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 1 til 5.

European Lerk: Europalerk


Europeisk lerk er også et høyt tre, men det er en podet sorten, Pendula, som vokser bare 1 til 6 meter høy, avhengig av plasseringen av transplantatet. De hengende grener få treet ser ut som en liten gråtende selje. Europeiske larches bli oransje-gul i høst og er hardføre i plantesoner 3a til 6.

Gyllen Lerk: Gullerk Kaempferi


Innført fra Kina i 1850-årene, er gyllen lerk naturligvis en mye mindre tre enn sanne lerk, og nådde ikke mer enn 50 meter høy ved forfall. Det er flere dvergformer tilgjengelig, inkludert Annesleyana, Dawsonii og Nana. Fall farge er strålende gull, men nålene faller raskt. Golden lerk er hardfør i sone 5 til 7.