Hovudside

Royal Jelly & Stueplanter

by Walther

Royal Jelly & Stueplanter

Royal Jelly er en ernæringsmessig sammensatt stoff som produseres av honningbier. Når en nyklekt bie mates dette materialet, som inneholder bie-veksthormoner, utvikler som bie til en queen bee. Uten Royal Jelly, utvikler den samme bee i en vanlig drone. Mens Royal Jelly har vist seg å være nyttig for dyr, er det generelt er for komplisert for planter å gjøre mye bruk av den.

Kjemisk sammensetning


Royal Jelly inneholder 12 prosent protein, 12 prosent sukker og 6 prosent fett. 10-hydroxy-trans- (2) -decanoic syre, stoffet som er spekulert å være ansvarlig for dronningens monster størrelse, utgjør 15 prosent av kongelig gelé. Royal Jelly er også rik på B-vitaminer, spesielt pantotensyre.

Forbrukere og produsenter


Bier og andre dyr er forbrukere, noe som betyr at de ikke kan produsere de fleste av de næringsstoffene de trenger. Planter, på den annen side, er produsentene. De benytter grunnleggende elementer og omorganisere dem til å danne komplekse næringsstoffer. Forbrukerne tar disse komplekse materialer og bryte dem ned igjen i grunnleggende elementer.

Spesifikke planten trenger


Planter trenger spesifikke elementer for å konstruere proteiner, sukker og fett. Karbon, hydrogen og oksygen er avgjørende for å overleve, og planter kan ikke leve uten dem i lengre tid. Nitrogen, kalium og fosfor er de viktigste elementene som planter tar i fra sine røtter; disse er de viktigste bestanddelene av plantegjødsel.

Royal Jelly og Plant Food


Royal Jelly er ikke plante mat. Dette komplekset stoffet er ikke i en form som potteplanter eller andre typer planter kan gjøre bruk av. Over tid kan Royal Jelly brytes ned til nyttige komponenter, men fordelen som kan være avledet fra det ville være minimal. Hvis du ønsker å mate plantene dine, ville bedre valg bli ferdig kompost, husdyrgjødsel eller gjødsel.