Hovudside

Tropisk Almond Trees

by Walther

Tropisk Almond Trees

Den tropiske mandel (Terminalia catappa), også kjent som indisk eller Malabar mandel, er et løvtre i Combretaceae familien. Det er ingen forhold til mandel (Prunus Dulcis). Dette treet har sin opprinnelse i Malaysia og Sørøst-Asia, for senere å bli naturalisert gjennom de tropiske og subtropiske kystskogene i verden. I 1793, britiske Royal Navy offiser kaptein William Bligh introduserte den tropiske mandel, sammen med brødfrukt, til Vestindia. I dag er tropiske mandeltrær ansatt for dekorative og kulinariske formål.

Beskrivelse


Den tropiske mandel treet kan vokse opp til 80 meter høy, selv om det ofte er mye kortere. Det bærer tykk, mørkegrønne blader teksturen i fint skinn. Disse bladene er omtrent ovular i form, kommer til et bestemt seg poeng på slutten. De er innebygd med dype, uttalt lysegrønne årer. I motsetning til de fleste tropiske trær, bladene av den tropiske mandel slå lyse crimson i vintermånedene. Klynger av nøtter utvikle ved terminalen punkt av hver gren. Disse nøtter, som ligner pekannøtter, er ca 2 inches i lengde. Et tynt lag av spiselig kjøtt omgir skallet, som er svampaktig tekstur. Skallet mangel på sprøhet som gjør det vanskelig å knekke. Innenfor hver shell er en liten, spiselig, kremhvit kjernen, som kan bli stekt eller spises rå. Kjernen av den tropiske mandel er lik i smak til en sann mandel og regnes som en delikatesse i Kina. Det er også presset til å lage en smakfull olje.

Vekstforhold


Den tropiske mandeltre er best egnet til tropiske og subtropiske maritime klima. Det bør optimalt motta mellom 40 og 140 inches av regn årlig, med regn nivåer rester ganske konsekvent gjennom hele året. Litt mer regn i sommermånedene er å foretrekke. Treet trives ved lave høyder, ideelt mellom 3 og 1310 meter over havet. Den tropiske mandel anses å være en ganske rask voksende treet, og legger til et gjennomsnitt på 5 til 7 meter til høyden hvert år. To mutter avlinger i året er typiske. I USA, kan den tropiske mandel bli funnet voksende som en dekorativ i South Florida.

Ernæring


Tropiske mandler inneholder betydelige mengder fosfor, karbohydrater, råfett, magnesium, kalsium, jern, sink, natrium, mangan, vitamin A og vitamin C, ifølge en undersøkelse utført av professorene Agatemor kristne og Mark E. Ukhun ved University of Benin i Benin City, Nigeria. I "The Pakistan Journal of Nutrition," 2006 studien bestemt at tropiske mandler "kan bidra nyttige mengder essensielle næringsstoffer til kosthold mannen."