Hovudside

Hvordan bygge en Cedar Hot Tub

by Walther

Cedar gjør en utmerket tre for å bygge en badestamp. Det er sterk, lett og behagelig for øyet. Bygge en seder badestamp fra grunnen er en ganske omfattende oppgave, men for snekkere dyktige i trearbeid, kan det gjøre for en hyggelig utfordring. I tillegg til den veden selv, vil du trenge en rekke elementer fra din lokale bassenget forsyning butikken.

Bruksanvisning


•  Finn en god spot for din badestamp. Du vil ha den på et plant underlag som tåler hele vekten av karet (100 til 150 pounds per kvadratmeter). En solid betong veranda er vanligvis best. Pass på at stedet er skjermet fra vind og elementer i tillegg; plassere den nær huset vil bidra til å sikre dette.

•  Cut lengder av sedertre eller trelast til å passe din badestamp. Dimensjoner vil variere avhengig av størrelsen på din badestamp. Du kan bruke følgende lengder som retningslinjer for å konstruere en 6-fots diameter badekar (mindre eller større kar vil ha ulike dimensjoner):

En kar bunn, 6 meter i diameter
En sirkulær benk delen, seks meter i diameter, 12 til 18 tommer lange
2x4 benk støtter, 20/5 inches tall
3 chine bjelkene for å støtte karet, 4 til 6 inches høy. To av bjelkene skal måle ca 3,5 meter lang og den tredje skal måle ca 6 meter lang.
24-30 montert staver, hver på 4 meter høy. Det bør være nok til å dekke hele omkretsen av karet jevnt.

•  Lage hull i karet bunn montert til størrelsen av karet er innsugene med en hullsag. De bør ikke være lenger enn 5 inches fra kanten av bunnen, der de kan nås lett.

•  Bruk hullsag for å lage hull i de monterte staver hvor du vil plassere dine jets. Du vil ha to rader plassert jevnt rundt omkretsen av karet: den øverste raden bør passe de kraftige vannstråler og den nederste raden bør passe de lavt drevet jetfly. Lav hastighet jets vanligvis nummer omtrent halvparten antall høyhastighets jetfly (6 til 8 er typisk). Lav hastighet jets bør være mellom 12 til 18 inches fra bunnen av stavene, mens høyhastighets jetfly bør være 12 til 18 inches over dem.

•  Skjær en endelig hull i en stav til å passe din skimmer. Det vil bli plassert nær suge montering hull.

•  Plasser de chine bjelkene på bakken til støtte for din badestamp og fest dem til betongen med bolter. De mindre ledd bør plasseres på hver ende av det målte området, mens den store bærebjelken må plasseres ned dødpunkt.

•  Plasser karet bunnen oppå bjelkene og sikre det på plass med skruer eller spiker. Kontroller at bolter eller negler er banket helt inn bjelkene, slik at ingen del av dem stikker opp.

•  Monter dekslene i hullene du har klippet for dem, og fest dem til bunnen av karet med skruer og en skrutrekker. Vokt dere for over-innstramming: forseglingen på skruene blir strammere når treet begynner å svelle.

•  Ring stavene rundt karet bunnen, sikringsanlegg dem med både bunnen og hverandre. Skyv et par badekar band over dem - en ca 20 inches fra toppen av karet og en ca 20 inches fra bunnen - og stramme dem til de er fast.

•  Hammer 6 til 8 negler like over toppen badekar bandet, og 6 til 8 negler like nedenfor det. Gjenta prosessen med den nedre badekar band, noe som gjør at neglene er fordelt jevnt rundt karet. De vil holde ringene på plass og holde montasjen fra å skli.

•  Seal hver søm i karet med epoxy fugemasse for å gjøre den vanntett. Hold tetningsmasse varm ved å dekke det hvis nødvendig, og la det tørke i minst 24 timer.

•  Monter 2x4 benk støttespillere i en ring rundt det indre av karet, like langt fra hverandre, og skru dem til stavene med skruer. Sørg for at de ikke dekker noen av hullene du har stanset.

•  Skyv benken til det indre av karet og bolt eller spiker det sikkert til benken støttespillere. Kontroller at bolter eller negler er helt i flukt med toppen av treet, slik at de ikke henger noen som sitter på dem.

•  Monter karet skimmer i hullet og skru den på plass med en skrutrekker. Påfør vanntett fugemasse rundt kantene slik at det ikke lekker noe vann.

•  Koble lengder av PVC-rør til dekslene og skimmer. Kjøre dem til ett større PVC-rør (2 inches er typisk) og kompis dem ved hjelp av t-beslag. Plassere PVC tetningsmasse på tilkoblingene for å gjøre dem vanntette.

•  Monter badestamp jets på plass i hullene du har slag for dem. Bruke skruer eller bolter for å feste dem til sidene av karene, og påfør tetningsmasse til kantene for å opprettholde karet integritet.

•  Koble en PVC-rør til et par av T-lengder og deretter koble t-lengder til to av dine jets. Gjenta prosessen rundt hele omkretsen av karet inntil alle dysene er tilkoblet. Det bør være to ringer av PVC-rør: en av high-speed jetfly og en for lav hastighet jetfly.

•  Fest rørledningen av lav hastighet jetfly til en 3/4 hk vannpumpe. Deretter koble pumplines og skimmer til samme pumpe. Det bør ha hus som tillater deg å passe dem begge på plass. Hvis den bare har én bolig, kan du passe jet rør til hovedrøret med en t-fitting, deretter kjøre hovedrøret inn i pumpen.

•  Fest en vannsbereder til et vannfilter, og deretter filteret til 3/4 hk vannpumpe bruker PVC-rør.

•  Koble en termolommen til filteret med en linje av PVC-rør og forsegle forbindelse med fugemasse.

•  Fest en tidtaker og kontrollboks til vannpumpen. Du kan stille klokken på timeren for å starte vann pumpe med jevne mellomrom for å holde den ren.

•  Fest høyhastighets jetfly til en 2 hk vannpumpe. Denne pumpen ikke trenger å være festet til et tidsur. Du kan bare slå den på når du ønsker å bruke badestamp.

•  Fyll badestamp med vann og slå på begge pumpene. La vannet til å varme opp til en passende temperatur (100-105 grader F er optimalt) og nyt!

Tips og advarsler


  • Du kan være i stand til å kjøpe en ferdig sedertre kar, og da kan du se bort fra trinnene detaljering sin konstruksjon. Dette anbefales for alle, men de flinkeste carpenters.Your badestamp må oppfylle alle lokale zoning lover og sikkerhetskoder. Sørg for at du sjekke med de lokale kommunal myndigheter og få de riktige papirene før du bygge din sedertre badestamp.