Hovudside

Bamboo Planter for Outdoor Shade

by Walther

Bamboo Planter for Outdoor Shade

Få ting tyder den sensuelle tropene eller den romantiske Østen som bambus. Enten det første bildet som kommer inn i hodet ditt er en paraply-pyntet drink eller en jungel-bolig panda, antyder bambus fjerne steder der livet er avslappet og skygge er nødvendig fra den konstante solen. Bemerkelsesverdig, en rekke av de 1.200 typer bambus vokser i varme, tempererte og selv kalde amerikanske klima, tilbyr den forførende skygge bambus kan bringe til landskapet.

Økende Bamboo


Bambus varianter har til felles at de har en tendens til å foretrekke fuktig, Leir, litt sur jord. De fleste bambus vokser best i full sol, selv om noen tropiske varianter trenger noen grad av skygge, fra delvis til dyp, for å blomstre. Gjødsel må brukes med forsiktighet, for å unngå å brenne jordstengler nær overflaten av bakken. Som en jungel skog plante, bambus fortjeneste fra en mulch av egne døde blader.

Klumping Bamboo


Selv om det er over 1000 typer bambus, alle faller inn under en av to grunnleggende klasser. Jo mindre klasse, klumper bambus, vokser til høyder mellom 15 og 25 meter høye i klima innenfor USDA hardførhet sone 4 og 5 (vinter temperaturer så lave som -5 grader C til -15 grader F). Planter utvide et par meter i bredde per år og vokse om lag 3 til 5 meter i året. Fans av klumper bambus punktet til den moderat vekst, noe som hindrer dens bli altfor invasiv.

Running Bamboo


Kjører bambus planter kan spre så mye som 15 meter i året, sprer seg ved hjelp av lange jordstengler. Vertikale vekstratene er like aggressiv; bilder av Moso bambus, den mest brukte variasjon i Kina, tyder på at veksten kan bli målt ved en håndvending. Færre dyrkere anbefaler å kjøre bambus for landskaps løpet klumper bambus på grunn av sin raske vekst.

Holde Bamboo Under kontroll


Bambus, når etablert, gir skygge som strekker seg fra flekkete til dyp, avhengig av avstanden mellom plantene. Modenhet etablering kan ta fra fire til 15 år, og klynger vil være tykkere hvert år. Gitt herdighet planter, bør landskaps beslutninger fattes på den forutsetning for suksess snarere enn svikt; dette kan sterkt påvirke ditt valg av plantehøyde, noe som kan være overveldende. Running bambus er rutinemessig beplantet med en polyetylen barriere for å kontrollere spredningen, og den samme barrieren er ofte brukt for klumper bambus. Dyrkere anbefaler årlig rot trimming for begge klasser av bambus.