Hovudside

Mortise Vs. Sylindriske Låser

by Walther

Mortise Vs.  Sylindriske Låser

Dørlåser kommer i mange varianter og størrelser. De kan variere fra en forseggjort og meget stylet mortise lås, ofte funnet på en utvendig inngangsdør, til den enkle vri og vende sylindriske lås, vanligvis plassert i andre deler av huset.

Sylindriske Lås Fordeler


Sylindriske låser er mye billigere enn mortise låser og kan enkelt installeres av en nybegynner woodworker. Dette er de låser som ofte går inn dører med pre-cut hull. Investeringer i verktøy er minimal, men hvis du trenger ekte dør sikkerhet, er det best å legge til en egen vranglås over låsesylinderen.

Mortise


Innstikkslåsen kombinerer slåen virkning av bolten med dreining av nøkkelen i sylinderlåsen. Som en generell regel, mortise låser er kunstferdig og rikt utformet, dyrt og krever en dyktig snekker med presisjonsverktøy for å gjøre installasjonen. Mortise låser er ofte funnet ved hovedinngangen og sjelden andre steder. De illustrerer også den eldgamle aksiom, "du får hva du betaler for."

Rundt huset


For det meste en innstikkslåsen er reservert for bruk på døra, der det kan gi god sikkerhet, samt skape en visuell uttalelse om den unike stilen til hus. I mange boligenhetene, omfatter inngangen måte en kombinasjon av et sylindrisk lås med en ekstra slåen som ligger ovenfor.