Hovudside

Pool vil ikke pumpen pumpe vann

by Walther

Pool vil ikke pumpen pumpe vann

Pool pumper er avgjørende for å opprettholde renslighet av bassengvannet. Pumpen er din pool primære sirkulasjonssystemet, og en funksjonsfeil basseng pumpe er en alvorlig trussel mot bassengets sanitær. Like viktig som basseng pumper er, de er også utsatt for problemer fordi deres viktigste funksjon er å filtrere ut rusk, og rusk kan forstyrre pumpe handling. Heldigvis feilsøking et basseng pumpe som ikke pumpe vann er enkel, og de fleste reparasjonene er gjør-det-selv jobber med minimal kostnad.

Bruksanvisning


•  Sjekk din hovedstrømkilden. Pool pumper avhengige av elektrisitet, så hvis det er et strømbrudd eller en breaker har blitt slått, vil pumpen ikke fungere. Hvis strømkilder synes å være i orden, sjekk spenningen med en elektrisk volt meter for å sikre at strømmen går gjennom systemet.

•  Consult tidsinnstillingene. Noen pool pumper er installert med tidsinnstilte innstillinger, slik at de ikke bruker strøm unødig. Hvis pumpen er i en tidsbestemt rotasjon, kan det ikke operere hele tiden.

•  Tøm pumpen kurv av rusk. Både skimmer kurver og pumpe kurver er utsatt for blokkeringer fra overflødig rusk. Et tett pumpe vil ikke flytte vann effektivt, men å fjerne rusk skal lindre blokkeringen.

•  Sett pumpen kurv hvis den er sprukket eller dårlig utstyrt til pumpen. En sprekk i pumpen kurv tillater rusk å skli gjennom kurven og inn i løpehjulet. Hvis impelleren er tilstoppet, vil motoren løpe, men vann vil ikke strømme gjennom pumpen. Etter at du har fjernet og erstattet kurven, fjerne impeller av rusk.

•  Bruk en hageslange for å legge vann til bassenget hvis pumpemotoren slår seg på, men er spesielt støyende. Lave vann-nivåer kan føre til at pumpen choke, og vann vil ikke filtrere gjennom pumpen effektivt.

•  Fjern hindringer fra luftventilene rundt motor av bassenget pumpe. Gjennomsnittlige driftstemperatur for en pool pumpemotoren er 140 grader, og de fleste pumper er utstyrt med en avstengningsmekanisme dersom temperaturen går over 140 grader. Riktig sirkulasjon reduserer temperaturen på pumpemotoren.

•  Ta ut og erstatte basseng pumpe. Pumper slites ned ganske enkelt fordi de kjører for lange perioder av gangen ved høye temperaturer og luftfuktighet. For å fjerne basseng pumpe, sørge for at alle strømkildene er slått av. Bruk en flat skrutrekker for å fjerne skruen kobler kobber jordledning. Bruk vannpumpetang for å løsne slangeklemmer eller fagforenings nøtter forbinder pumpeslanger til pumpen. Motoren skal løfte opp fritt. Bringe motoren til et basseng vedlikehold profesjonell for grundig undersøkelse og erstatning hvis nødvendig.

Tips og advarsler


  • Reparere en ødelagt pumpe raskt; jo lenger du venter med å reparere en pumpe, er det mer sannsynlig at bassenget for å bli forurenset av bakterier eller sopp.
  • Selv om din basseng pumpe kan variere noe, de fleste pumper har den samme grunnleggende rørleggerarbeid (se Resource avsnitt).
  • Plasser aldri hendene i eller i nærheten av et basseng pumpe motor med mindre strømkilden er slått av. Det er betydelig risiko for skade og støt hvis du ikke kutte strømkilden til pumpen før du undersøker motor.