Hovudside

Triks for å vokse et gresskar

by Walther

Triks for å vokse et gresskar

Gresskar er kilden til jack-o-lanterner, gresskar paier og crunchy, salte, ristede gresskarkjerner. De er en lett-å-vokse hage avling med et bredt spekter av varianter, inkludert miniatyr, hvit og kjempe. Sine lange lianer, store blader og store gule blomster gjør dem til et imponerende anlegg. Plukke en stor, feit runde gresskar av vintreet at du plantet fra et lite frø bare noen måneder tidligere er tilfredsstillende.

Jord og fôring


Gresskar er veldig tunge feeders og de vil ikke gjøre det bra i fattige, tynn jord. Hvis plantet i dårlig jord, vil vinrankene være tynn og sykelig, utsatt for insektangrep og sykdom, og vil ikke blomstre eller produsere frukt. Gi næring gjennom jord endringer og fôring er viktig for gresskar vokser. Plante gresskar i rik, mørk jord med mye organisk materiale. Bland kompost og alderen gjødsel i jorda om våren før planting og igjen i høst før vinteren setter inn. Påfør husdyrgjødsel eller kompost te og topp dressing med alderen husdyrgjødsel og kompost minst ukentlig i løpet av vekstsesongen.

Vann


Vann er veldig viktig å voksende gresskar. De trenger konsekvente vanning to ganger i uken, soaking ned til røttene. Pumpkins tåle noen tørre forhold, spesielt hvis det er mulch rundt anlegget base, men det svekker planten og påvirker fruiting. Som gresskar bladene er utsatt for ulike mugg og sopp forhold, unngå overhead vanning. Vann jord rundt bunnen av anlegget. Hvis det ikke er mulig, vann om morgenen bare på solfylte dager, så løvverk tørker før mørkets frembrudd.

Plass


Gresskar vinstokker trenger voksende plass. Noen av de større variantene nå 30 til 50 fot i tre måneder. En sunn gresskar vintre kan produsere opp til 10 gresskar. Befolkning vinstokker og løvverk svekker vekst og reduserer fruktproduksjon. Hvis du bare har nok plass til en plante, er det bedre å plante og har en tendens til en sunn vintre enn overfylle flere vinranker og mister lauvverk eller frukter.

Solskinn


Gresskar er møre, varme-sesongen grønnsaker som krever en full sol plassering. Hvis plantet i skyggen, overskygget av høye ugress eller plantet for nær høye hageplanter, er fruktproduksjon påvirket. En stor hageflekk i full sol er nødvendig. Sunshine holder også blader tørr og fri for mugg og sopp sykdommer.