Hovudside

Hva Vining Grønnsaker vil krysse Polinate?

by Walther

Hva Vining Grønnsaker vil krysse Polinate?

Flere problemstillinger må vurderes når det vokser en ekspansiv grønnsakshage med mange forskjellige avlinger. Passende planting tid, soleksponering og vekstskifte tidsplaner sikre at plantearter blomstre i umiddelbar nærhet i hageflekk. Vining grønnsaker i agurk familien Cucurbitaceae, også kalt cucurbits, er nært beslektet. Hvis disse plantene er fra samme art, kan de krysspollinerer og skape frukt med frø som har en hybrid genetisk identitet. Såing disse frøene gir planter som produserer frukt som er et mellomprodukt av de to foreldreplanter.

Knuste Hage Myth


Bare Vining grønnsaker som er former av samme art potensielt krysspollinerer. Krysspollinering oppstår ikke på avlinger som ikke er veldig nært beslektet genetisk, som er identifisert av sine botaniske artsnavnene. Noen dårlig dannet frukt på cucurbits skyldes dårlig jord eller værforhold, eller tilstedeværelse av sykdom. Krysspollinering mellom nært beslektede vekster forårsaker ikke rare smaker eller misdannede frukt.

Cucurbit Arter


Amerikanske gartnere ofte vokse en håndfull av forskjellige arter av Vining kulturplanter i Curburbitaceae. I slekten Cucurbita er Cucurbita moschata, Cucurbita pepo og Cucubita maxima. Denne slekten består av gresskar, gresskar, squash og sommer og vinter saft. Vannmelon er den eneste medlem av sin slekt og er kjent botanisk som Vannmelon. I slekten Citrullus, muskmelons, cantaloupes og honningdugg tilhører arten Cucumis melo og agurker i arter Cucumis sativus.

Planter som krysspollinerer


Arten Cucurbita pepo og Cucurbita moschata lett selv pollinere hverandre i hagen. Arten inneholder gresskar, gresskar og sommer saft som squash og eikenøtt, crookneck, squash og spaghetti saft. Gresskar og vinter squash sortar av arten Cucurbita maxima vil pollinere hverandre, men ikke med andre Cucurbita arter. De forskjellige meloner i samme art Cucumis Melo (honeydews, casabas, cantaloupes og muskmelons) også krysspollinerer.

Forvirring


Vanskeligheten i å vite hvilke planter krysspollinerer er forverret fordi vegetabilsk frø pakker gjør ikke vanligvis listen planteartene, bare den sorten og vanlige navn. Folkemunne, er noen sortar i Cucurbita moschata, Cucurbita pepo og Cucurbita maxima alle kalt som gresskar. Legge til den første forvirringen er at saft finnes på folkespråket i de samme tre artene. Fokus og spørsmål om identitet av gresskar og saft. Du kan redusere din angst ved å huske at agurker og vannmeloner ikke pollinere noen annen vining vegetabilsk unntatt seg selv.

Kontakt din lokale samarbeidsvillig forlengelse kontor for konkrete spørsmål om vegetabilsk vintreet sorten navn og arter identitet.