Hovudside

Hvordan Clean Soot Off av Bricks

by Walther

Regelmessig bruk av en peis vil produsere sot, eller den feil forbrente karbonpartikler i tre. Sot er mørk, vanligvis en kull farge. Det discolors klossene på peiser og kan være rotete ved berøring eller gnidd mot. Over tid sot dekker peis murstein, noe som gjør det skjemmende. Heldigvis, rengjøring mursteinene er mulig med bruk av noen vanlige vaskemidler og en god bit av albuen fett.

Bruksanvisning


•  Stick malerens tape over mursteinene, deretter sakte skrelle den bort for hånd. Dette vil fjerne det meste overflate sot av mursteinene.

•  Hell ½ kopp trinatriumfosfat, eller TSP, i en ren bøtte, og deretter legge en gallon av varmt vann.

•  Ta på gummihansker. Dypp en skurebørste i løsningen og skrubb sot-dekket murstein med børsten. Scrub kraftig for å få det meste av sot av mursteinene. Skyll med en svamp og rent vann.

•  Liberalt spray organisk skummende bad renere på klossene for å trenge gjennom porene i murstein. La trekke i ca 30 til 40 minutter, deretter skrubbe igjen med TSP og varmt vann. Skummet vil virke inn i klossene, heve sot til overflaten. Skyll igjen med rent vann og en svamp.

•  La klossene for å lufttørke når sot har blitt fjernet. Dryss flere ss. av salt i brennkammeret etter tørking. Saltet vil bidra til å dispergere sot neste gang en ild brenner.