Ice plantesorter i California


Ice plantesorter i California

Vanlige navn i anlegget verden kan være forvirrende og misvisende. Ta tilfelle av is plante. Den naturalisert vanlig is plante i California er i slekten Carpobrotus. Det er en snikende invasiv flerårig plante med lyse rosa blomster og saftige blader. Anlegget er ikke innfødt til California, men har funnet en gunstig klima og habitat i staten. To andre planter kalles is anlegg og kan dyrkes i California. Disse er Delosperma cooperi og Lampranthus. De er i samme botaniske familie som Carpobrotus.

Beskrivelse


Ice anlegget ble introdusert til California på begynnelsen av 1900-tallet for å stabilisere jord. Dens vekst vane var nyttig for å hindre erosjon langs nylig konstruerte jernbanespor. Anlegget har spydformede, tre-sidige saftige blader og en 1 / 2- til 6-tommers blomster, avhengig av variasjon. De blomstrer kan være hvit, rosa, magenta eller gul. Ice plantenes blader kan vokse til 4 til 5 inches lang og stilkene spredt ut i et tykt teppe.

Carpobrotus Edulis


Ice anlegget er raskt voksende, og kan vokse mer enn 3 meter per år. Det er også en tørke tolerant plante som lagrer overflødig fuktighet i bladene. Carpobrotus edulis er den mest livskraftige variasjon av anlegget. Dens rampantly invasiv natur har lånt det navnet motorveien is plante og den har like fargerike navn som er nedsettende som grisefjes Hottentot fiken og sur fig. Edulis er den største av de to som vanligvis finnes is planter i California.

Carpobrotus chilensis


Carpobrotus chilensis eller sjø fig er den minste av de plantene. Den har 1- til 3-tommers blomster og de karakteristiske saftige blader. Anlegget kan forplante seg fra de mange frø født i frukten, men også vegetativt. En liten del av stammen vil lett rot og spre seg. Det har vært brukt som prydplante på grunn av sin enkle omsorg og lyse blomstrer, men det anbefales mot bruk nå som sin invasiv natur har blitt etablert.

Steder


Begge varianter av is anlegget er funnet i de varmere områdene av California. De ligger langs kyst sanddynene, veier, dune kratt, Chaparral økosystemer og mange andre områder. Den foretrekker en litt sandholdig jord, som er allment tilgjengelig på Californias kyst. Det ble bevisst plantet langs motorveier og veier og til og med median Fram til 1970-tallet og har naturalisert i den grad at det er funnet langt borte fra originale plantings. Det er også beviser invasiv i andre varme klima av verden, for eksempel middelhavsområdene og Australia.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler