Hovudside

Hvordan Grow en Corkscrew Willow Tree

by Walther

Hvordan Grow en Corkscrew Willow Tree

Korketrekker selje (Salix matsudana 'Tortuosa') er raskt voksende og en del av Vierfamilien familien. Det er også kjent som dragens klo selje, hankrow selje eller pekin vier. Den uvanlige veksten av treet inkluderer kronglete greiner stiger oppover og deretter ut. Denne liten til middels treet er ikke innfødt til Nord-Amerika, men vokser godt i USDA hardførhet soner 4B gjennom 8A. Korketrekker selje kan nå høyder på 30 meter med et tak av opp til 15 fot.

Bruksanvisning


•  Velg et sted å plante en korketrekker piletre som gir nok plass for sin modne høyde og spredning. Plukk et område med full sol til delvis skygge og godt drenert jord.

•  Frem området til en dybde på en fot ved hjelp av en spade (eller rototiller). Utvide dyrking ut til minst to og opp til fem ganger bredden på korketrekker selje rootball. Dette gjør at røttene til å spre seg lettere. Grav et hull i midten av dyrket mark samme dybde som treets container og med skrånende sider.

•  Ta forsiktig treet fra beholderen og inspisere rootball. Gre, løsne eller avskåret eventuelle skadede, sirkle eller ødelagte røtter.

•  Plasser korketrekker piletre i sentrum av hullet. Kontroller høyden og legge til eller fjerne jord, om nødvendig for å holde rootball i samme høyde i forhold til overflaten av bakken som den ble plantet i beholderen (eller noe høyere for å tillate settling).

•  fylle hull en tredjedel full og trykk på jord forsiktig å pakke den rundt rootball. Fylle hullet med et par inches av jord og deretter legge vann til å bosette det. Holde legge jord og vann inntil hullet er fylt.

•  Lag en vegg, eller berm, minst fire inches høy og like bred som kalesjen av treet rundt plantehull med ekstra jord. Dette vil bidra til å beholde vann for røttene når du vanne korketrekker piletre.

•  Legg til en to- til fire-tommers lag av mulch strekker ut tre meter fra den korketrekker piletre i alle retninger. Hold et område rundt foten av treet klar av mulch. Mulch hindrer ugress i området og bidrar til å holde på fuktigheten i jorda.

•  Fyll vanning bassenget inne berm full med vann. Fortsette å levere vann på denne måten minst ukentlig gjennom hele vekstsesongen, hvis det ikke regn. Sjekk jorda under mulch, og vann når det er tørt.

Tips og advarsler


  • Det er ikke anbefalt å legge til gjødsel eller andre tilsetningsstoffer til planting hullet på korketrekker piletre.