Hovudside

Hvordan Grow Innendørs Asalea

by Walther

Innendørs asalea produsere en overflod av lyse, traktformede blomster og blomstrer i opptil en måned av gangen. Asalea vil trives i kjølige, fuktige forhold, så en kjølig veranda eller vinduskarmen er et ideelt sted for disse blomstene. Asalea også foretrekker sur jord, så bruker et surt gjødsel vil oppmuntre sunn vekst. Med store mengder vann og forsvarlig behandling, vil asalea legge en fargerik touch til ditt hjem i mange år.

Bruksanvisning


•  Kjøp asalea fra en anerkjent oppdretter eller gartneri. Se etter en plante med noen blomster og masse knopper med mørkegrønne blader.

•  Plasser asalea i et kjølig rom eller veranda med en temperatur mellom 55 og 60 grader Fahrenheit. Kjølige temperaturer vil forlenge blomstringen. Velg et sted med mye sollys, men unngå å utsette asalea til direkte sol, spesielt på ettermiddagen. Intense middag sollys vil skade blomster.

•  Vann asalea ofte, alltid holde jorda fuktig. Skitt bør hele tiden føle fuktig å ta på. Når asalea er ikke i blomst, tåke bladene med en sprayflaske en gang per dag. Vann fra springen er greit for misting og vanning.

•  Fjern døde blomster ved å forsiktig trekke dem vekk fra anlegget. Kast deadheaded blomstrer, og fjerne eventuelle døde blomster som faller inn i skitt.

•  Gjødsle dine blomster en gang i måneden med en sur potteplante gjødsel. Se etter en gjødsel med svovel, eller en som er merket "surt". Stopp gjødsling når asalea er i blomst, og gjenoppta befruktning når alle blomstene er døde.

•  Repot asalea når de blir overbefolket, på sensommeren eller tidlig høst. De fleste asalea vil trenge repotting hver 2 eller 3 år til en litt større leire potten. Bruk en torvbasert blomsterjord i den nye potten og overføre azalea sammen med sitt rotsystem på den nye emballasjen. Hold azalea rundt sin base og forsiktig vippe den mindre potten opp ned. Azalea og sine røtter skal gli lett fra potten, og kan plasseres i større pott umiddelbart. Dekk til røttene med potting jord og klapp skitt rundt bunnen av anlegget.

Tips og advarsler


  • Hvis vannet i byen din er svært alkalisk, vurdere å legge en spiseskje eddik til hver liter vann brukes til vanning (ikke misting). Asaleaer trives i sur jord, men fordi de trenger hyppig vanning alkalisk vann kan forandre pH-verdien i jordsmonnet og stunt blomsten vekst. Hvis din hjemme har en vann mykner du sannsynligvis ikke trenger å legge til eddik.
  • Hvis luften i hjemmet er svært tørr vurdere å legge en luftfuktighet brett rundt asalea. Fuktighet skuffer holder vann for å gjøre luften fuktigere, og kan kjøpes i enhver hage butikken.
  • Å utløse blomstringen, vurdere å forlate dine asalea utendørs i sommer. Forlater asalea utenfor inn tidlig på høsten, når temperaturene falle nesten til frysing, og deretter bringe plantene innendørs igjen kan føre til at azalea til blomst. Vær forsiktig med å forlate asalea utendørs når frost treffer.