Hovudside

Hvorfor er det rør i Ferns?

by Walther

Hvorfor er det rør i Ferns?

Alle planter har røtter. Pærer, stengelknoller og knoller er roten strukturer av tulipaner, poteter og georginer, henholdsvis. Jordstengler, en annen type rot struktur, har en rørformet form og vokse horisontalt både over og under bakken. Planter som bregner avhengige av jordstengler å spre ut utnytte en fascinerende nettverk av rør som når som fingre og spire nye bregne blader som de går.

Rhizom struktur


To grunnleggende vev, gjennomføre og styrke, utgjør det indre av rhizom. Vaskulære bundle fungerer som vårt blod forsyning system, "drive" næringsstoffer gjennom hele bregne system. Uten disse rørformede vev, kunne bregne ikke overleve.

Rhizom plassering


Jordstengler er stilkene av bregne, vokser enten like under overflaten eller over overflaten i tilfelle av epifyttiske, eller tre bolig, bregner. Blader, Lacy eller fan som løvverk av bregne, skyte opp fra jordstengler. Blader kan spre seg raskt gjennom et område skape en masse av bregner takket være den horisontale bevegelse av rotstokker langs jordlinje.

Rhizom omsorg


Innendørs bregner krever spesiell oppmerksomhet til deres rotsystem. Velg et grunt beholder med god drenering og overvåke spredningen av blader i potten. Hvis en Frond vises nærmere kanten av potten enn en tomme, re-pot bregne å sikre optimal vekst. Noen bregner vil kreve re-potting flere ganger per år, mens andre spres sakte. Rotstokker innendørs bregner vil skape nye anlegg for deg som du beundrer deres effektivitet.

Rhizom divisjon


Divide bregner som ny vekst dukke opp i løpet av våren. Løft klump av bregner forsiktig fra bakken med en hage rake eller spade, ta vare å liv rundt utsiden av rotsystemet. Ved hjelp av en skarp, ren kniv, gjør avdelinger for å tillate en del av jordstengler 2 inches lange eller mer, med en frynseline på toppen. Re-anlegget så snart som mulig, med frynseline oppreist i et grunt hull for å bare dekke jordstengler med jord når plantet. Delingen av bregner av jordstengler er enklere og mindre tidkrevende enn å spre dem av sporer.