Hovudside

Hvordan Vann Wilting Citrus planter

by Walther

Det er to grunnleggende årsaker til din sitrus Wilting: ikke nok vann eller for mye vann. Under vanning setter anlegget i stress-modus, forårsaker bladene til Wilt og miste grønn farge. Over vanning betyr at røttene er stadig soaking i vann, frata dem av oksygen. Dette vil også føre til at anlegget til vil. Mengden av vann som sitrustrær trenger avhenger av flere faktorer: temperatur og fuktighet, mengde av vind og om sitrus vokser i potter eller jorden. Å gi sitrustrær riktig mengde vann er enkel.

Bruksanvisning


•  Sett inn en liten spade ca 4 inches i jorden ved foten av sitrus og snu jord. Hvis jorden er fuktig, blir treet trenger ikke vann, og har faktisk muligens mottatt for mye vann. Hvis dette er tilfelle, ikke vann igjen før jorden er tørr 6 inches dypt ned i jorden.

•  Lag en sirkulær bassenget rundt foten av treet. Bassenget bør være minst 14 til 16 inches i diameter for et lite tre, og opp til 26 til 28 inches i diameter for et stort tre. Pile skitt rundt kantene av bassenget slik at bassenget kan holde ganske mye vann. Suge rundt sitrus hvis bakken er tørr 4 inches i jorden. Tillate en slange for å suge foten av treet i 10 minutter.

•  Kontroller jord i bunnen av sitrus neste dag, spesielt hvis temperaturen har vært høy og eller det har vært en god del vind (vind vil tørke ut sitrus). Hvis jorda er tørr 4 inches dyp, suge igjen for ytterligere 10 minutter.

•  Sjekk jorda hver dag eller så, vanning bare når jorden er tørr på 4 inches dyp.

•  Sug en potte sitrus til det kommer vann ut av bunnen av potten, men ikke la potten i stillestående vann. Treet bør ikke være mer enn to ganger høyden av potten for skikkelig rot utvikling.

Tips og advarsler


  • Hvis jorda ikke er drenering og forblir våt for dager om gangen, er det mulig sitrustrær har for mye vann og trenger å tørke ut.