Hovudside

Hvordan slå en blomstrende plante Back Into en vegetativ tilstand til Re-Bud

by Walther

Hvordan slå en blomstrende plante Back Into en vegetativ tilstand til Re-Bud

Ettårige blomster og gå i frø i en sesong, hele målet er å produsere frø for neste generasjon. Stauder leve for mer enn to år. De blomstrer og gå i frø etter om de er vår, sommer eller høst blomstrende planter. Daglengde, lengden av mørke, dikterer når planten blomster. Stauder dø tilbake hver vinter. Woody stauder blomst på ny vekst eller på forrige års vekst. Å vite din anlegget vil hjelpe deg å avgjøre hvordan du får det til å produsere nye knopper.

Bruksanvisning


•  Bestem hva slags plante du har: årlig eller flerårig.

•  Skjær av blomstene årlige planter. Vann og gjødsle dem regelmessig. Nye knopper vil vises i to til tre uker. Som den nye blomsten begynner å visne og før den går i frø, så hogg den av igjen for å oppmuntre nye knopper.

•  Beskjær woody stauder som blomstrer på ny vekst i høst. Plantene vil produsere nye knopper neste år. Sviske woody stauder som blomstrer på gamle vekst etter at de blomst. De vil produsere nye knopper neste år. Kutte blomstens knopper av vil ikke oppfordre de fleste woody stauder og mest stauder å re-bud. Mange stauder eneste blomst for en til tre uker etter deres fotoperiode. Hvis du kutter blomsterknopper av, må du vente til neste år for dem å re-bud.