Hovudside

Hvor lenge vil blomstret Orchids Siste?

by Walther

Hvor lenge vil blomstret Orchids Siste?

Orkideer kan forbli i blomst fra dager til måneder, avhengig av typen og vekstbetingelser. Mer enn 20.000 arter av disse eksotiske, delikat utseende blomster er i eksistens, varierende mye i farge og størrelse. De fleste finnes i tropiske regioner. Noen typer vokse i jord, mens andre er epiphytes, dukker opp fra trærne. Alle orkideer har tre kronblad og tre petal-lignende begerbladene. De tilhører den Orchidaceae familien.

Lange Bloomers


Flere typer orkideer brukt som potteplanter vil blomstre i flere måneder. Phalaenopsis, for eksempel, er ganske vanlig og selv solgt i dagligvarebutikker. Det ligner en flytende sommerfugl, med pigger dekket i blomster som varer seks til 12 uker. Piggen modnes i intervaller, så blomstene på basen begynner å visne som nye knopper åpne på spissen. En annen langvarig bloomer er Dendrobium orkide, som blomstrer i åtte til ti uker. Oncidiums og Brassias er andre eksempler, blomstringen i seks til åtte uker.

Gjenta Bloomers


Noen typer orkideer er gjenta bloomers. Den ladyslipper orkide individuelle blomster i fire til seks uker, men det vil blomstre igjen på samme pigg, noen ganger i flere måneder. Pigg bør være igjen på anlegget før det er helt bart og blir brun. På dette punktet, så hogg den tilbake til der den kom fra orkidé.

Korte Bloomers


Cattleya orkideer er de som oftest forbundet med navnet. Disse store, ruffled blomster ofte blir brukt til bryllup og promenadekonsert corsages. Når potted, deres prangende blomstrer ikke vare så lenge som mange andre orkideer. Blomstene overleve i ca tre uker. Mange slekter av orkideer, inkludert noen som vokser vilt, har kortvarige blomster som varer bare for én til to dager.

Omsorg


Noen triks kan forlenge blomstringen tiden av en orkidé. Oppbevar den på et solrikt sted og vanne den med en blomst fremmende gjødsel. Ikke tåke blomster eller bruke noe vann til dem. Dette fremmer vekst av sopp som kan misfarge petals og forkorte levetiden. Ikke over-vann orkide når det er i blomst. Sine vannbehov forbli den samme som når den ikke er i blomst. Hold orkideen i et fuktig miljø. Luften på eller i nærheten av en oppvarming eller air-condition lufthull er for tørr for en orkidé.