Hovudside

Spiselige Aquarium Plants

by Walther

Spiselige Aquarium Plants

Levende planter har lenge vært betraktet som en måte å skape et naturlig habitat for akvariefisk. Men noen av de plantene som vanligvis brukes i akvarier kan også ha en fordel for mennesker, som en kilde til mat. Disse plantene kan legge uvanlige smaker til kosthold eller brukes til medisinske formål. Vær forsiktig før du gjør en salat ut av vannplanter: kjemikalier som brukes i akvariet kan være skadelig å konsumere eller plantene kunne huse vannbårne sykdommer. Dessuten kan noen vannplanter ligne en spiselige arter, men være farlig å spise.

Bacopa monnieri


Også kjent som vann isop eller Brahmi, er dette hardfør plante innfødt til India og kan vokse godt i et akvarium hvis gitt nok lys og næringsstoffer. Hvis anlegget er tillatt å vokse over vannflaten, vil det også produsere små hvite blomster. Bladene er lyse grønn og kan anvendes som krydder. Bacopa ekstrakt er solgt som et minne-forsterke og anti-inflammatorisk agent.

Duckweed


Det vitenskapelige navnet for andemat er Andemat. Det er en av de minste plantene som vokser i et akvarium, selv om det kan reprodusere fort inn i en tett koloni av planter som dekker vannflaten. Den gjengir så raskt det kan sulte et akvarium av oksygen, så god kontroll er nødvendig. I naturen, er det ansett som en invasiv ugress. Kokker kan blande Duckweed til suppe, men den har en uvanlig, tøff tekstur, sier Jim Meuninck, forfatter av "Basic Essentials:. Spiselige ville planter og nyttige urter"

Limnophila Aromatica


Denne planten har lange, tynne, rødlige blader og krever høy lys og hyppig gjødsling å vokse godt i et akvarium miljø. Men i vill det vokser kraftig i myrer og sumper og kan ofte bli funnet hvor ris dyrkes, som gir den en av sine vanlige navn --- ris paddy urt. Limnophila Aromatica har en sitrus aroma og er ofte brukt i vietnamesiske og thailandske supper og karriretter.

Pennywort


Flere nær beslektede arter bærer navnet pennywort og kan dyrkes i et akvarium. Hydrocotyle leucocephala, eller brasiliansk pennywort har runde, lyse grønne blader formet som lily pads. I tillegg til å forankre den i akvariet grus, kan pennywort også vokse flyter langs overflaten av vannet. Bladene er sagt å ha en pepperaktig smak. Centella asiatica, også kalt indisk pennywort eller gotu kola, har vært brukt i Asia i tusenvis av år for sine medisinske egenskaper.