Hovudside

Hvordan Heat hjemmet ditt med solen

by Walther

Hvordan Heat hjemmet ditt med solen

Som vinterens kulden kommer og luften blir kald, huseiere tvunget til å skru opp varmen. Dessverre, bor varm og betale for oppvarming er ofte dyrt. Å kutte ned på bekostning av oppvarming et hjem, er mange familier på jakt etter alternative, budsjett-vennlige måter å varme husene sine. Snarere enn å installere kostbare solcellepaneler, huseiere designe og lage hus som bruker passiv solvarme for å utnytte energien fra solen og å varme sine hjem samtidig som du sparer penger.

Bruksanvisning


•  Bygg hjemmet slik at det vender mot sør. Hvis bygge eller pusse opp, designe et hjem slik at den vender mot sør gjør at solens varmeste stråler for å gå inn i fronten av huset om vinteren.

•  Legg vinduer til den sørlige siden av hjemmet eller den siden som vender mot ekvator. Store vinduer slipper inn sollyset, noe som bidrar til å varme opp huset. Beregn 5 til 12 prosent av hjemmet arealet, og deretter dekke den sørlige veggen i at antall kvadratmeter i vinduer.

•  Reduser antall vinduer finnes i hele resten av huset. Mens det er viktig å holde noen vinduer for å slippe inn noen naturlig lys, unngå å installere ekstra vinduer eller takvinduer, som mister varme fra innsiden av huset.

•  Bruk materialer som har en høy termisk masse og beholde varmen i lengre perioder av gangen. Byggematerialer som keramiske fliser, stein, betong og tegl slikke sol varme og lagre det, bidrar til å holde huset varmes lenger.

Tips og advarsler


  • Hold nyanser og persienner stengt i løpet av vinteren for å holde på varmen med unntak av når sola skinner i vinduet, og deretter åpne blinds og nyanser å tillate sola å varme opp huset.