Hovudside

Hvordan å plante tulipaner

by Walther

Hvordan å plante tulipaner

Tulip, som påskeliljer, er blant de første blomstene til å blomstre hver vår. Tulipaner blomstrer mellom to og fire år i motsetning til andre pærer som blomstrer år etter år. Plante og flytte tulipaner fra en del av tunet til en annen hvis du føler at de gir dårlige resultater. Dette gjør det mulig å legge farge til et annet sted og få mest mulig ut av tulipanløkene før du setter dem. De elastiske pærer tåler graving og nyplanting uten å vise tegn til stress, og fortsette å blomstre til vakre blomster om våren.

Bruksanvisning


•  Klargjør den nye planting sengen etter de endelige blomstrer på tulipanløkene har falmet og døde. Grave tulipan seng med en spade til en dybde på 6 inches i ønsket form. Rake jord å løsne komprimerte hauger. Legg 2 til 3 inches av organisk kompost over sengen og og til til en dybde på åtte inches.

•  Walk mot gjeldende planting seng. Grave i jorda med en spade, 2 inches bort fra tulipan anlegget. Tulipaner ligge 4 til 6 inches under jord. Omgå pære nøye slik at du ikke nick eller treffer den. Skyv spade under pære å øse det ut av jorda. Plasser tulipanløk sammen med klump av skitt ved siden av deg. Skyv spaden i jorda igjen for å fjerne alle tulipaner fra planting sengen.

•  Fjern skitt fra hver tulipanløk. Inspisere hver for skade eller sykdom og kast hvis det er nødvendig.

•  Grav et plantehull i den nye planting seng for hver pære. Sørg for at hvert hull er dypt nok til at toppen av hver pære å sitte tre inches under jordoverflaten. Space hull 4 til 6 inches hverandre. Dryss en klype pære gjødsel i hvert hull og dekk med et lag av smuss for å unngå direkte kontakt.

•  Lower hver pære i et hull så den spisse tuppen vendt oppover, og dekke det med jord. Tamp det ned slik at jorda bosetter seg på plass. Vanne plante seng til jorda er jevnt fuktig. Spre to inches av mulch over sengen for å holde på fuktigheten og hindre ugress i å vokse der.

Tips og advarsler


  • La de tulipaner blomstrer til å falle av og visne naturlig innen midten til slutten av våren. Vent minst seks uker før nyplanting.
  • Pass på at stedet får minst seks timer med direkte sollys og har godt drenerende jord.
  • Ekorn grave opp tulipaner og spise dem. Beskytt planting området med nettingbur, eller spray ekorn frastøtende å sikre sunne blomstrer om våren.