Hovudside

Hvordan Grow en Curly Willow Tree

by Walther

En krøllete piletre, også kalt en korketrekker selje, er et piletre tre som vokser opp til 30 meter høye, og som navnet tilsier, har vridd grener. Ifølge University of Florida, vokser det best i sone 4 til 8, som omfatter store deler av USA med unntak av de svært tørre, varme og svært kalde områder. Økende en krøllete piletre er ikke vanskelig som planterøttene enkelt og raskt fra borekaks. Med litt kunnskap om hvordan å håndtere kaks og ung selje anlegget, kan du dyrke din egen korketrekker selje.

Bruksanvisning


•  Ta en skjæring fra en eksisterende korketrekker selje tidlig på våren, rett etter den siste frost dato. Finne en sunn gren omtrent diameteren av en blyant. Mål 5 til 9 inches fra enden av anlegget og gjøre et kutt.

•  Velg et sted å heie skjære med godt drenert jord i delvis sollys. Litt skygge er nødvendig for å heie på treet, selv om det er mulig å flytte den krøllete selje til full sol når det er etablert. Arbeid jord i dette stedet med en sparkel.

•  Stick 1/3 til 1/2 av piletre kutte i jord, med den avskårne enden vendt ned. Tamp jorda rundt bunnen av skjæringen. Påføre en rooting hormon til bunnen av stammen kan være gunstig før planting, men er ikke absolutt nødvendig for willow å slå rot.

•  Hold jorden fuktig hele tiden, aldri la det tørke ut mens selje cutting tar rot. Denne prosessen bør ta ca en måned og skjære bør utvikle et sterkt rotsystem ved slutten av vekstsesongen. Tillate anlegget til å gå i dvale om vinteren, vanning sjeldnere hvis i det hele tatt. I påfølgende sesonger vann bare når jorden er veldig tørr.

•  Gjødsle planten med en generell gjødsel i vekstsesongen. Følg instruksjonene på pakken for programinstruksjoner.

•  Beskjær krøllete selje i vinter, etter at treet er sovende. Ta av noen døde, syke eller ødelagte greiner å fremme ny, kraftig vekst i løpet av våren. Også beskjære bort noen greiner som konkurrerer med lederen for å etablere en sterk stamme.

Tips og advarsler


  • Du kan også heie en skjæring i en pott innendørs, konsekvent holde jorda medium våt, og transplantere det utenfor en gang skjære har vokst et sterkt rotsystem.