Hovudside

Hvordan Plant eviggrønne trær i North Carolina

by Walther

Hvordan Plant eviggrønne trær i North Carolina

North Carolina er hjem til rundt 220 innfødte trær, i henhold til Duke University. Mange av disse er eviggrønne. Disse trærne er ønskelig for det faktum at de beholder sine nåler eller blader året rundt, men det er ingen forskjeller i planting metoden mellom eviggrønne og løvfellende trær. Men trenger du å ta viktige skritt når plante et tre, og mange av disse gjelder jordbearbeiding i stedet for selve treet. Andre faktorer er artsspesifikke, for eksempel om treet vokser best i full sol eller delvis skygge.

Bruksanvisning


•  Finn et planting stedsspesifikt til treet. De fleste evergreens er ganske stor og vokser best i fullt sollys. Andre kan trenge ettermiddag skygge. Pass på at du ikke plante treet under lave kraftlinjer, andre faste strukturer eller i nærheten kloakknettet.

•  Dekk hele planting området med 3 inches av organisk kompost. Till eller arbeide komposten i jorden til en dybde på 12 inches. Dette vil sikre næringsrik jord for røttene til treet.

•  Grav et hull så dypt som roten ballen, men tre ganger så bred. Dette vil oppmuntre horisontal rotvekst, som vil bidra til å stabilisere treet.

•  Løsne røttene av roten ballen og fjerne eventuelle døde eller ødelagte røtter. Vanne roten ballen. Plasser treet i hullet slik at toppen av rotklumpen er på nivå med overflaten av jord. Det bør ikke være lavere enn overflaten. Fylle hullet med den fjernede jord og tamp den godt ned.

•  Bygg en ring av jord rundt kanten av den opprinnelige hullet. Det bør være om lag 3 inches høy. Fyll den med vann. Deretter dekker området inne i ringen med en 3-tommers lag av organisk mulch. Dette vil bidra til å holde på fuktigheten i bakken og kvele veksten av ugress. Ikke la mulch berøre stammen på treet.