Hovudside

Hvordan Grow Gulrøtter i din grønnsakshage

by Walther

Hvordan Grow Gulrøtter i din grønnsakshage

Gulrøtter er hardfør rot avlinger og utgjør en viktig del av tidlig-våren hager. Disse frost hardfør avlinger tåle frost og smaker best etter å ha blitt dyrket i kjølige, fuktige årstider. Endre jord før planting for å gi gulrøtter en løs foundation og plante frø tidlig om våren for tidlig og fortsatte avlinger.

Bruksanvisning


En Start-gulrøtter i en tidlig vår hage, når bakken varmes og tørker nok for enkel graving. Gulrøtter spire ved 55 grader Fahrenheit, og trives best i temperaturer på 60-65 grader. Høye temperaturer fører til tøffe, bitre gulrøtter.

•  Sett gulrøtter i flekker med fire til seks timer av vårsola hver dag og rask nettstedet drenering. Gulrøtter mislykkes i tett eller gjørmete jord og råte i stående vann.

•  Grav opp de beste 10 til 12 inches av jord i gulrot komplott for å løsne og lufte stiftelsen. Trekk ut steiner, som forstyrrer gulrot vekst. Slå 4 til 5 inches av organisk kompost inn i grunnlaget for å holde jorda løs, fuktig og næringsrik. Legg 5-10-10 granulert gjødsel i henhold til produsentens anvisninger for bedre ernæring og en raskere start.

•  Plant hele gulrot avling på dette tidspunktet. Plante de små frøene 1/8-tommers dypt i den endrede jord eller plassere dem på toppen av jord og strø lys sand over dem. Gi hvert frø 1/4 tommers i raden. La 12 til 18 inches mellom radene.

•  Gi gulrot patch to inches av vann hver uke for å opprettholde et fuktig miljø og bruke 1 til 2 inches av organisk kompost for å opprettholde fuktigheten i jordsmonnet og holde ugress i å vokse.

•  Thin gulrot frøplanter til hver 2 inches i raden når de spire. Gulrøtter vokse rettere og sunnere uten intens konkurranse.

Tips og advarsler


  • Høste første gulrøtter når de når 4 inches og la andre gulrøtter i bakken gjennom sommeren for fortsatt innhøsting. Gulrøtter vil ikke gå dårlig i bakken og lagre godt. Opprettholde vanning så lenge du har gulrøtter i bakken.