Hovudside

Best måter å fjerne maling fra betong

by Walther

Best måter å fjerne maling fra betong

Selv om det noen ganger virker som det er umulig å rengjøre maling fra betong, flere metoder er svært effektive. Noen metoder krever profesjonelle verktøy som kan kjøpes eller leies, mens andre metoder kan bare kreve et spesielt produkt brukes på betongoverflaten. Identifisere hvilken type maling og evaluere overflaten nøye før du begynner kan hjelpe deg å velge den beste metoden.

Wet Paint


Selvfølgelig er det lettere å fjerne maling fra betongen når det fremdeles er vått. Tørk opp så mye av malingen som mulig, og deretter bruke et sterkt vaskemiddel i varmt såpevann og en skrubb børste til å rense opp resten. Denne metoden krever litt manuelt arbeid, men er mye enklere enn å prøve å fjerne malingen når den har tørket helt. Denne metoden er effektiv for å fjerne enhver form for våt eller fortsatt klissete maling, inkludert latex, akryl og oljebasert maling.

Makt Vaske


Ved hjelp av en power vaskemaskin til hovedsak sprenge malingen fra betongoverflaten er et miljøvennlig og enkel metode. Høytrykks strøm vaskemaskiner kan leies på de fleste jernvareforretninger og er enkle å bruke. Men det er bare passende for utendørs overflater eller delvis utendørs steder som garasjer.

Stripping og Skraping


For de fleste mindre malingen søl, ved bruk av en malingsfjerner er den minst arbeidskrevende metode for å fjerne maling fra en betongflate. I tillegg har du et betydelig antall produkt alternativer, så det å finne en som passer dine behov er mye enklere. Mens det er noen strippere designet spesielt for betong tilgjengelig, kan du bruke samme type maling stripper du ville gjort for et tregulv. Men å identifisere hvilken type maling sølt kan hjelpe deg å velge en maling stripper designet for at type maling.

For vannbasert maling, rett og slett blande maling stripper med et absorberende materiale som baby pulver eller pulverisert talkum å gjøre en lime, deretter spre dette over malingen søl. La det sitte en stund og skrape lim og maling av med en barberhøvel skrape. Du kan bruke samme metode for oljebasert maling, men det kan være lurt å velge et absorberende materiale som vil trekke mer olje fra flekken som kiselgur eller pulverisert kattesand.

Alternativt finnes det nå soyabaserte malingsfjernere som kommer i gel form og fungerer godt for denne typen prosjekt, selv om de er generelt mer effektive for vannbasert maling enn oljebasert maling. Påfør gel til malingen spot, la det sitte, deretter skrape bort. Vær imidlertid oppmerksom på at nøkkelen til å bruke noen form for malingsfjerner for å fjerne maling fra betong er å la stripper tid til å virkelig trenge inn og løsne maling, så det er mindre arbeid når det er på tide å skrape den bort.