Hovudside

Planting Fig Trees

by Walther


Fikentrær blir ofte dyrket i plener og hager for å gi skygge og frukt. De er innfødt til sørvest-Asia og kan bli opptil 30 meter høy. De produserer spiselig frukt som vokser mellom to og femmere inches lang, som kan spises fersk eller brukes i syltetøy og syltetøy. Fikentrær kan plantes og dyrkes i de fleste tempererte klima rundt om i verden.

Innkjøp


Kjøpe riktig fikentreet til best passer dine behov. De kan kjøpes på en av tre måter: nakne røtter, container vokst eller bag og burlap. Kjøper alltid fikentrær som er ca ett år gammel, som de produserer frukt ung, og vil begynne peiling umiddelbart.

Bare rot fikentrær krever røttene å bli dynket i vann i flere timer før planting, og vil ha problemer med å tilpasse. Container dyrket planter er ideelle, fordi økningen ikke har blitt stoppet og vil kreve litt problemer til transplantasjon. Bag og burlap fikentrær har sin rot baller innpakket i striesekker som må fjernes før planting, men ellers justere godt.

Beliggenhet


Velg et sted som mottar seks til åtte timer med direkte sollys hver dag for å øke produksjonen av frukt. Sikre treet får solen i løpet av tidlig morgen for å tørke noen dugg, noe som reduserer sjansen for sykdom. Unngå å plante fikentreet på steder som akkumuleres stående vann etter regn, som planten får mindre oksygen fra sine røtter og kan til slutt dø. Plante fikentreet våren mens det fortsatt sovende så det får mindre traumer fra transplantasjon.

Beskjæring


Skjær tilbake lemmer fikentreet før transplantasjonen å redusere vanntapet og stimulere veksten av lateral grener. Rotsystemet vil ikke være i stand til å absorbere så mye vann etter transplantasjonen, slik at enhver bevaring av vann er fordelaktig. Lemmene må beskjæres tilbake til 2-3 inches fra foten av treet. Fjern eventuelle ødelagte eller skadede lemmer eller røtter så vel som de vil trekke næringsstoffer fra sunn deler av treet.

Planting


Grave hullet om fire inches dypere enn dybden hvor treet ble tidligere dyrket. Det bør også være omtrent dobbelt så bred som rotklumpen, slik at røttene til å spre seg ut uten å skades. Fjern fikentreet fra beholderen eller sekk hvis det er aktuelt, og rette røttene ut og vekk fra treet. Plassere den direkte inn i hullet og legger nok jord til å dekke røttene.

Pakk jord ned og legge litt mer jord. Påfør vann på dette punktet hvis jorda er tørr, som fikentreet vil kreve så mye fuktighet som mulig. Fortsett å tilsette små mengder av jord og pakking, for å sikre røttene er i kontakt med så mye fuktig jord som mulig. Vann igjen etter at hullet er blitt fylt. Ikke gjødsle fiken på dette punktet, som root brenne kan forekomme.