Hovudside

Hvordan vet jeg når en Orchid Is Dead?

by Walther

Hvordan vet jeg når en Orchid Is Dead?

Orkideer er svært forskjellige planter. De kommer i en rekke størrelser og farger, og kan vokse i både varme og kalde klima likt. Selv om omsorg for en orkidé er ikke nødvendigvis vanskelig, må du vedlikeholde riktige lys- og fuktighetsnivåer for orkide til å blomstre. Hvis orkide ikke blomstrer, eller hvis du mistenker at orkidéen er død, sjekke et par ting før du gir opp på anlegget.

Bruksanvisning


•  Inspiser orkide røtter. Sunn orkide røtter ser hvit, fast og kjøttfulle. Overwatered orkideer har moste, brune røtter. Klipp av de dårlige røtter og prøve repotting orkidé. Kaste orkide hvis hoveddelen av orkide plante - stedet som kobler røttene til bladene - ser grøtaktig.

•  Inspiser orkide blader. Sunn orkide blader ser mørk grønn. Vissent orkide blader anses normalt når erstattet med nye blader; later bare leve om tre til fem år. Gule blader indikerer at anlegget ikke får nok sollys, kommer inn i uvirksom eller er i ferd med å dø.

•  Vann orkideen til toppen en tomme av jord i midten av potten er våt, men ikke soggy. Vente til jorda litt tørker, normalt etter noen dager, og deretter vann igjen. Hold området rundt orkide litt fuktig med en mister, eller ved å plassere orkide i nærheten av andre potteplanter. Hvis orkide ikke vokser med jevnlig vanning, kan det være død.

•  Plasser orkide i et sørvendt vindu der den får tilstrekkelig lys. Støv av bladene med en myk, fuktig klut for å sikre anlegget kan få de mest mengden av solen. Hvis orkide ikke vokser med tilstrekkelig sollys, kan det være død.

Tips og advarsler


  • Prøv å revitalisere en døende orchid ved å plassere den i et stramt potten for å oppmuntre stram forankring. Øke luftfuktigheten i området og unngå overwatering anlegget. Hvis anlegget ikke har noen røtter, bidra til å stabilisere kjernen ved hjelp av forankring i jorda med plastklips.