Hovudside

Hvordan Grow Ponkan Tangerine Trees Fra Seed

by Walther

Ponkan mandariner, også kjent som kinesiske honning mandariner, er små, oransje sitrusfrukter med en Flatten ball form og tynn hud. Ponkan mandarintrær er svært attraktive, med skinnende grønne blader, duftende hvite blomster og klynger av oransje frukten. Frukten er kjent for sin sødme og er vanligvis spises ut av hånden. Hver mandarin frukt inneholder frø som du kan spirer hjemme for å øke din egen mandarintreet.

Bruksanvisning


Spirende Dine Tangerine Seeds


•  Skjær åpne en mandarin frukt åpen og fjern frøene.

•  Klargjør en planting medium ved å blande like mengder potting jord og sand. Skjær drikking kopper ned til om lag 3 inches høy og lage hull i bunnen for drenering. Fyll koppene med planting medium.

•  Plant frøene, mens de fortsatt er frisk og fuktig. Sett ett frø ca ½-tommers dypt i hver kopp. Dekk frøene med potting medium og vann lett.

•  Dekk kopper med plastfolie og hold det på plass med gummibånd. Skjær en 1-tommers slit i plastfolie for å tillate for luftsirkulasjon og vanning. Plasser kopper i et varmt sted å oppmuntre dem til å spire. Hold jorden fuktig, men ikke våt.

•  Sjekk frøene etter tegn på vekst etter ca to eller tre uker. Når frøene har spiret, fjerner plastfolie. Etter frøplantene har 3-4 blader på dem, transplantere hver frøplante til en større pott.

•  Kontroller at de unge trær motta om lag fire timer med direkte sollys hver dag og temperaturene forblir mellom 60 og 70 grader F. Som dine trær vokser, vil de må beskjæres tidlig på våren for å oppmuntre til ny vekst. For potte trær, nyplanting i en større en pott hver vår vil bidra til å fremme fruiting. Vann regelmessig, holde jorda fuktig, men ikke våt. Mate to ganger i året med en god sitrus gjødsel.

•  Hvis du bor i regioner hvor sitrustrær vil vokse utendørs, plante treet ved å grave et hull dobbelt så dypt og bredt som roten ballen av treet. Plasser treet i hullet og tilbake fylle hullet. Vann grundig. Som treet vokser, fortsette å beskjære hver vår. Mate to ganger i året med en god sitrus gjødsel og vann regelmessig.

Tips og advarsler


  • Hvis du bor i Florida eller det sørvestlige USA, kan du være i stand til å vokse en mandarin tre utendørs. Ellers vokse din mandarin tre i en større pott som du kan flytte innendørs under kaldere årstider.
  • Mandariner, som andre sitrustrær, er vanligvis podet på hardfør, sykdom motstandsdyktig root lager. Dette kan gjøre trær dyrket fra frø mer utsatt for sykdommen.