Hovudside

Lucky Bamboo Historie

by Walther

Lucky Bamboo Historie

Lucky Bamboo er en populær dekorativt element. Ikke bare er det kunstnerisk tiltalende takket være sine vendinger og krøller, er det også antas å bære positiv energi. Vitenskapelig kjent som Dracaena sanderiana, har Lucky Bamboo bare eksistert i rundt 15 år. Siden sin debut, men det har gradvis økt i popularitet.

Misforståelse


Finnes i tropiske regioner i hele Sørøst-Asia, Amerika og Afrika sør for Sahara, er bambus faktisk en gress, ikke en form av et tre. Det er en hardfør gress, spenstig mot sykdommer og tilpasningsdyktig til ulike klima. En annen falsk inntrykk er at Lucky Bambus vokser naturlig i spoler og krøller. I virkeligheten, må det bli skåret for hånd.

Betydning


Lucky Bamboo historie er vevd sammen med historien om feng shui. En gren av kinesisk filosofi, begynte feng shui å bli praktisert omtrent 2000 til 5000 år siden. Innspillinger av sin praksis har blitt funnet i dokumentene under keiser Hi Tsang i 888. AD Bokstavelig oversatt til "vann" og "vind", feng shui fokuserer på å skape et harmonisk miljø stimulert med positive vibber. Betalende oppmerksomhet til bevegelse, plassering av gjenstander og energiflyten er avgjørende. Dette trekkes inn presisjonen som Lucky Bamboo er formet.

I tillegg Lucky Bamboo representerer de fem elementene som verdsettes i kodeksen av feng shui tro. Den fleksible stilken av bambus oppfyller elementet av tre, jord er jorden, vannet som strømmer anlegget er vann av feng shui, og innslaget av metall er representert av potten. Elementet ild, i mellomtiden, er oppfylt ved å binde en rød sløyfe rundt potten.

Historie


Bambus er et av de eldste materialer som brukes for å bygge. Sin allestedsnærværende tilstedeværelse går tilbake 5000 år i Kina. I løpet av Jin-dynastiet (som varte fra 265 e.Kr. til 316 e.Kr.), var en bok skrevet om bambus og sine mange bruksområder som inkluderte book, medisin, gulvmatter, spisepinner og selv musikkinstrumenter. Bambus fortsatt populær samlet, men det var feng shui som populariserte petite Lucky Bamboo å bedre trygghet.

Nummer


Antallet bambus stilker er også symbolsk. Tre stilker står for lykke, rikdom og lang levetid; fem står for rikdom, seks representerer hell, sju symboliserer god helse og åtte foreslår vekst. Hvis man er heldig nok til å ha en Lucky Bamboo med mer enn et dusin stilker, regnes det som en rik velsignelse.

Geografi


Kina er kallenavnet Kingdom of Bamboo. Det er hjem til omtrent 400 bambusarter. Mest bambus vokser sør for Yangtze-elven i regionene i Sichuan, Anhui, Zhejiang, Fujian, Hunan, Guangdong, Jiangxi og Jiangsu. Bambus er kreditert med å hjelpe spre kinesisk kultur.