Hovudside

Pool Vedlikehold Problemer

by Walther

Pool Vedlikehold Problemer

Et hjem svømmebasseng er en flott måte å gi din familie med mosjon, moro og avslapning. Riktig vedlikehold er en nødvendighet, men hvis du ønsker å faktisk bruke bassenget. Store problemer kan unngås så lenge vedlikeholdsrutiner utføres regelmessig, men å neglisjere denne oppgaven kan føre til tidkrevende og kostbare operasjoner for å gjenopprette funksjonalitet til bassenget.

Vann Balance


Opprettholde riktig balanse mellom mengden av vann og mengden av kjemikalier i bassenget er en av de fremste oppgaver som må håndteres av huseiere. Syrenivået av vann, også kjent som pH, bør overvåkes nøye og kontrolleres på en ukentlig basis. Den ideelle pH-nivået i et hjem svømmebasseng er mellom 7,0 og 7,6. Eventuelle lesing høyere eller lavere betyr at du må legge til de riktige kjemikalier til enten lavere eller heve pH-nivå.

Klor er en annen kjemikalie som bør overvåkes og kontrolleres på en ukentlig basis. Klor bør holdes på et nivå på omtrent 1,0 til 3,0 deler pr million. Nivåer lavere enn dette kan rettes opp ved å legge til mer klor. Høyere nivåer kan korrigeres med et basseng sjokkbehandling, som bruker en stor mengde ikke-stabilisert klor for å løse problemet. Noen sjokk behandlinger bruke en ikke-klor oksydasjonsmiddel, som oppnår den samme virkning.

Alger


Alger er en annen vanlig problem som møter pool eiere i dag. Tilstedeværelsen av alger er ikke bare skjemmende, men det bruker klor i vannet på en økt rente og kan til og med føre til at pH-nivåer å stige. Alger kan vanligvis forebygges ved å holde nøye øye med nivåene av pH og klor i bassenget og justere dem deretter. Hvis alger har allerede blitt funnet i bassenget, algicid eller et basseng sjokkbehandling må brukes for å løse problemet.

Debris


Rusk fra omgivelsene, inkludert enda noen døde dyr, kan også være et problem når de blir funnet flytende i bassenget. Skimming, børsting og støvsuging av bassenget er anbefalt på en ukentlig basis for å sikre bassenget holder seg ren og fri for fremmede partikler. Slikt materiale kan også finne sin vei inn i bassengets pumpe eller filtreringssystem, som kan forårsake skade på utstyret.

Pool Filter og pumpe


Hver store bassenget er utstyrt med et filtreringssystem og en pumpe, som er ment å bidra til å holde bassenget rent. Men selv dette utstyret kan ha problemer med sin egen. Hvis for mye rusk tetter filteret trenger du å utføre en back-vask rutine for å opprettholde sin funksjonalitet. Tresko kan være forårsaket av smuss, sand, løv, kvister og til og med døde dyr.