Hovudside

Balsam Fir Tree Fakta

by Walther

Balsam Fir Tree Fakta

Balsam grantrær (Abies balsameaolje) er også ofte referert til som balsam fra Gilead, Nord-balsam, sølv furu eller blemme gran. Denne dekorativ treet er innfødt til kjøligere klima og er ofte valgt for bruk som et juletre. Grenene på dette treet er også brukt til å lage kranser og andre juledekorasjoner.

Identifikasjon


Balsam grantrær har en grå eller blek grønn bark og eviggrønne blanke blader. Resin blemmer kan ses på den ellers glatt bark av treet. Som de tre aldre, flere blemmer utvikle og slam balsam, en fet harpiks. De eviggrønne nåler måler 1 cm i lengde og har avrundede tips. Toppen av bladene er mørk grønn og skinnende, men undersiden er en sølv-blå farge som inspirerer kallenavnet på sølv furu.

Geografi


Balsam grantrær vokser i USDA sone 3 til 5, som omfatter store deler av den nordlige USA. Minnesota, Iowa, Wisconsin, New York, Pennsylvania, New England, Virginia og West Virginia er alle innfødte hjem til Balsam grantrær. Plant balsam grantrær i godt drenert sure jordsmonn hvor de får full sol eller delvis skygge. For best resultat, bør jorda være fuktig og kjølig. Dette treet er innfødt til fjellsider og steinete områder, men har også vært kjent for å vokse i sumper.

Størrelse


Balsam grantrær har en pyramide-lignende form og moden til en høyde på 45 til 75 meter og en bredde på 20 til 25 fot. Dette er en saktevoksende tre som vokser ikke mer enn 12 inches årlig. Fordi rotsystemet av balsam gran er grunt, er dette treet bare moderat tolerante av ekstrem vind.

Spesifikasjoner


Denne eviggrønne treet produserer kjegler som først vises mørk lilla i fargen, men som alder og bli en gråbrun farge. Konglene måler 2 til 4 inches i lengde og har frø som hjelpemiddel i tre produksjon. Unge balsam graner begynne å produsere kongler på 15 år og frøproduksjon begynner på 20 til 30 år.

Bruksområder


Den balsam furua er en kilde til mat for mange former for dyreliv, inkludert fugler, ekorn, mus, markmus, elg og hjort. Elg og hjort også stole på trærne for ly mot vær og vind. Beavers bruke barken av dette treet for å bygge demninger. I tillegg til å gi mat og husly til lokale dyrelivet, er det tre fra dette treet dyrket for bruk i massevirke og trelast.