Hovudside

Hvordan bygge en Green House in the Desert

by Walther

Hvordan bygge en Green House in the Desert

Bygge en grønn, bærekraftig hjem i ørkenen gir noen utfordringer, men det kan gjøres. De største utfordringene er regnvann nedslagsfelt og holde huset kjølig nok i løpet av dagen og varm nok på kveldene.

Bruksanvisning


•  Design et lite hjem. Jo mindre hjemme, jo lettere vil det være å kjøle og varme.

•  Plasser ditt hjem på mye, som sikrer de fleste vinduer mot sør. Bygg baksiden av hjemmet til en berm å skape termisk masse. Ikke legg vinduer på baksiden av hjemmet. Termisk masse og sørlige retning er viktige komponenter for å holde hjemmet ditt kjølig i løpet av dagen og varm om natten uten å bruke andre energikilder.

•  Sett opp fornybar energi som vindmøller og solcellepaneler.

•  Bygg en regnvann nedslagsfelt tank. Sett opp dine takrenner slik at de samler regnvann fra taket og trakt det direkte inn i nedslags tank for å maksimere antall liter du kan samle.

•  Bruk lokalt funnet, naturlige byggematerialer. I ørkenen, er din beste byggemateriale sannsynligvis cob. Cob er som adobe, men du kan forme det mer fritt. Cob består av sand, leire, jord, halm og vann.

•  Fyll i ikke-vektbærende vegger med resirkulerte materialer. Du kan lage "murstein" med brusbokser buntet sammen med wire og dekket med cob blanding. Dette bidrar til å fremskynde byggeprosessen ved å ta opp plass i cob. Du kan også sette brus eller vinflasker inn i veggene horisontalt, slik at du kan se flaskebunner og plassere dem slik at lyset utenfra skinner gjennom dem for en kunstnerisk effekt.

Tips og advarsler


  • Du sannsynligvis ikke vil være i stand til å samle nok vann i regnvann nedslagsfelt system for hele husholdningen. Så når prising ditt hjem, vurdere kostnadene til enten ha vann fraktes inn for å fylle opp din nedslagsfelt eller å koble opp til byen vann verktøyet. Hvis du bare får et par inches av nedbør hvert år, bruker nedslagsfelt vann til vann utendørs hage.
  • Vurdere å sette opp planters foran dine sørvendte vinduer og dyrke din egen mat innendørs. De vil elske sollyset og du kan nyte ferske vokst produsere året.
  • Når du bygger med cob, tar det mye prøving og feiling for å få akkurat de rette proporsjonene av sand, leire, jord, vann og halm. Eksperiment ved å bygge en liten utendørs ovn laget av cob å se hvordan det fares over tid.
  • Sørg for å tillate hvert lag av cob til helt tørr før du legger et nytt lag eller dine vegger vil slentre under vekten av neste lag.
  • Cob bygningen er stille (ingen mekaniske enheter som trengs), nærhet til naturen og en av de eldste byggemetoder på planeten. Du kan lage et kunstverk sculpting ditt hjem, og det kan vare i tusen år. Men ulempen er at det tar lang tid å bygge ditt hjem, og legger ett lag om gangen, slik at hvert lag tørke.