Hovudside

Sopp i Dogwood Trees

by Walther

Sopp i Dogwood Trees

Dogwoods er verdsatt for sine prangende våren blomstrer, og er en populær dekorativ treet i det østlige USA. Uheldigvis dogwoods er spesielt utsatt for en rekke soppinfeksjoner.

Årsaker


Under kjølige, våte fjærer når en kornell blader er kontinuerlig fuktig, blir treet utsatt for infeksjoner fra luftbårne sopp.

Dogwood Anthracnose


Dogwood anthracnose er forårsaket av soppen Discula destructiva, noe som fører til mørke flekker med lilla kanter på bladene, blad bracts og blomster. Det legger seg til slutt inn i grener, forårsaker dieback og muligens tre død.

Pulveraktig mugg


Pulveraktig mugg, forårsaket av Microsphaera pennicillata, begynner som en tynn hvit film som strøk blader. Bladene slutt bli vansiret og misfarget. Selv om ikke dødelig, kan påfølgende pulver infeksjoner svekke et tre.

Elsinoe Spot Anthracnose


Elisnoe flekk anthracnose forårsaker blad flekker som ligner på de av Discula destructiva, men er mindre i størrelse og ikke vokser. Elisnoe infiserer blader, bracts, kvister blomster og bær, men er ikke dødelig for treet.

Septoria


Septoria, forårsaket av soppen Septoria cornicola, er preget av kantete flekker som er mørk brun og lilla i fargen. Septoria er i stor grad et kosmetisk problem, og krever lite eller ingen behandling.

Forebygging / behandling


Sopp er vanskelig å håndtere, men søker soppmidler på ulike stadier av vekst, beskjæring og ødelegge infisert plantemateriale, og utsette treet til tilstrekkelig luft og sollys kan hjelpe kontroll infeksjon.