Hovudside

Fakta om Maine State treet

by Walther

Fakta om Maine State treet

Hensiktsmessig for en stat kallenavnet «Pine Tree State", Maine stats treet er den østlige hvit furu (Weymouthfuru). Videre er pollen-Shedding mannlige kjegler (eller strobili) regnes som staten blomst eller "dusk", også, selv om du bartrær ikke produserer ekte blomster. Den kvinnelige kjegle som vedvarer på greiner er også like å anse som en del av Maine statsblomstens "look".

Historie


I 1895 den hvite furu kjeglen og dusk ble utpekt Maine staten blomst, men betegnelsen å være den offisielle statlige treet kom ikke før en stemme av staten parlament i 1945.

Omfang av Range


Den østlige hvit furu er innfødt til alle fylker i Maine. Den naturlige utvalg av dette treet strekker seg langt utover Maine. Det er også naturlig å sørøstlige Canada og i USA rundt Great Lakes og over Nordøst og ned høyereliggende områder av Appalachene.

Spesifikasjoner


Den østlige hvit furu er et raskt voksende, slank furu som er kjegleformet når unge, men modnes til en uregelmessig formet tre med en flat topp når gammel. Det faller lett noen horisontale grener i løpet av sin levetid. Den glatte grå bark er sett på unge greiner, og stammen bark er svart og sprakk. De grå-grønne nåler er 3 til 5 1/2 inches lang og bæres i klynger (fascicles) av femmere. Mannlige kjegler vises i slutten av våren og er gul-beige i fargen og kaster pollen til vinden, noe som resulterer i pollinering av de nærliggende kvinnelige kjegler. De kvinnelige kjegler forstørre og tørr, bli brun og ca 3 til 6 inches i lengde med flekker av hvite flekker og gooey harpiks dråper. Membranen utgivelser bevingete frø.

Størrelse


Maine state treet vokser vanligvis 80 til 120 meter høye og 20 til 25 meter bred. Ifølge The gymnosperm Database, skjer den største registrerte hvit furu prøven å være i delstaten Maine. Dette eksemplaret vokser i Morrill og har en stammeomkrets på 229 inches og høyde på 132 meter.

Voksende Betraktninger


En hvit furu vokser godt i en overflod solrik beliggenhet i fuktig, sur jord som er sand eller Leir i komposisjon. Organisk materiale i og oppå jorda opprett rask vekst av grener og stammer. Den heller svak trevirke fører vind, tung snø eller is til ofte bryte grener. Det er mange sortar av hvit furu som har blitt valgt av horticulturists. Disse variantene vise mer ytre løvverk eller form eller oppnå en moden størrelse bedre egnet til mindre hage situasjoner.