Hovudside

Hvordan du lagrer en Dahlia Røtter

by Walther

Hvordan du lagrer en Dahlia Røtter

Georginer (Dahlia spp.) Er verdsatt for sine fargerike blomster, tilgjengelig i en rekke former, størrelser og farger mønstre, og en lang blomst periode. Disse plantene kan overleve som stauder i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 9 til 11. I kjøligere områder georginer dyrkes som ettårige eller anleggets rotknoller er gravd opp og overvintret i et beskyttet miljø. Selv i klima hvor sterk frost eller fryser i stand til å drepe Dahlia knollene ikke forekommer, kan grave georginer opp bidra til å hindre råte at kraftig regn oppmuntrer. Lagring og nyplanting også noen ganger stimulerer tung blomstringen neste år og tillater enkel forplantning.

Bruksanvisning


•  Kutt dahlia stammer tilbake til ca 4 inches over jordoverflaten etter første frost eller et par uker før vinteren regner forventes å begynne.

•  Løsne jorda rundt dahlia ved å tvinge en spade eller hage gaffel i jorden i en sirkel om en fot unna dahlia stammen. Gjøre jorden løs nok under og rundt Dahlia røtter som du enkelt kan løfte rotsystemet ut av bakken uten slite.

•  Fjern så mye jord fra knollene som mulig uten å skade røttene. En god metode er å bruke en kraft spray av vann for å vaske jord av røttene, og deretter legge røttene flate i et varmt område for å tørke.

•  Kutt av små røtter og henge knollene opp ned i et mørkt, varmt, tørt område med god luftsirkulasjon i noen dager.

•  Plasser et par inches av litt fuktig torvmose, sagflis, vermikulitt eller sand i bunnen av en flat, bushel kurv eller pappeske foret med plast. Ordne Dahlia knoller i dette mediet, slik at de ikke berører og lett dekke knollene med mer medium slik at de blir helt dekket.

•  Plasser knollene i et mørkt område der temperaturen vil holde seg mellom 40 og 50 grader Fahrenheit og knollene vil ikke bli utsatt for betydelige luft utkast eller svært tørre eller fuktige forhold i lagring.

•  Kontroller knollene periodisk i løpet av vinteren. Fjern eventuelle knoller som er råtten og grøtaktig. Hvis råte finnes bare en liten del av de rotknoller, bruk en skarp kniv for å fjerne eventuelle råtne områder, utsette sunn hvit fast vev. Hvis knollene utvikle en innskrumpet utseende, lett spray eller strø vann på knollene og omkringliggende media.