Hovudside

Hvordan å forplante en Pencil Cactus Plant

by Walther

Blyanten kaktus (Euphorbia tirucalli) er ikke en ekte kaktus, men en sol-elskende, feig sukkulent innfødt til tropiske områder av India og Afrika. Blyant kaktus plante er oppkalt etter den tynne, litt sprø, blyant-lignende stammer. Når etablert, trives blyant kaktus med litt vann og tåler lengre perioder med forsømmelse, men overlever ikke kalde temperaturer. Også kjent som melkeanlegg, er blyant kaktus ikke vanskelig å forplante ved å ta stiklinger om våren.

Bruksanvisning


•  Fyll en liten plante container med en kommersiell potting jord for kaktus og sukkulenter. Hvis du velger å lage din egen plantejord, bruker knust stein, sand, pimpstein eller perlite blandet med en svært liten mengde kompost. Bedre drenering ved å anbringe et tynt lag av fin grus på toppen av blomsterjord. Bruk en planting container med bunn drenering, som sukkulenter raskt råtne i soggy, dårlig drenert jord.

•  Tørk et barberblad med isopropanol, og deretter bruke kniv for å skjære en 4- til 5-tommers lengde fra en sunn og sprek stilk. Fjerne bladene fra den nedre del av spindelen, slik at 2 til 4 inches av nakne stammen.

•  Dypp bunnen tomme av den nakne stammen i pulverisert rooting hormon, deretter sette stammen til side for å tørke på et varmt sted i ca en uke. Stammen danner en callus som hindrer rotting.

•  Plant den callused blyant kaktus stammen i den utarbeidede potting blanding. Vanne jorda godt, deretter plassere beholderen i en varm, lys flekk. Hold jorden lett fuktig mens stammen er rooting. Bruke destillert vann hvis vann fra springen er klorerte, som klor kan brenne røttene. La alltid jord kan tømmes helt etter vanning, og aldri la potten stå i vann.

•  Transplant blyanten anlegget kutte i en større pott etter de kutte røtter, noe som vanligvis krever flere uker. Vanne ny blyant anlegget umiddelbart etter repotting. Etter den tid, bare når jorden føles vann tørr. Hold blyanten anlegget i en varm, solfylt sted.

Tips og advarsler


  • Bruk hansker når du håndterer blyant kaktus, som stilkene inneholder en saft som kan være irriterende for huden. Vask hendene etter håndtering av anlegget, selv om du bruker hansker. Vaske hendene sikrer at ingen saft blir overført til øynene dine, eller til en annen person.