Hovudside

Hvordan tjene penger på en Apple Orchard

by Walther

Kommer til en eplehage i høst er en morsom familietradisjon for mange mennesker. For at eplebonden å gjøre noen penger, er det en rekke ting å administrere før frukthagen genererer penger.

Bruksanvisning


•  Velg epletrær som er produktiv og motstandsdyktig mot sykdom på planter. Sjekk med ditt lokale forlengelse agent for den slags epletrær som vokser best i ditt område.

•  Plant trær på et godt drenert området. Det tar minst 3 til 5 år for et epletre å bære frukter, og lenger enn det å produsere nok for salg.

•  sviske og gjødsle trær regelmessig. Beskjæring gjøres typisk i vintersesongen, mens trærne er sovende. Beskjæring letter mer vekst av fruited tre og slipper lys inn i frukten så den modnes.

•  Administrer skadedyr. Bonden må bestemme hva, om noen, kjemikalier han skal bruke til å holde hans trær sunt. Skadedyrkontroll er et helårs prosess.

•  Market eplene. Når bondens trær produsere nok epler for salg, må han avgjøre om det bare kommer til å markedsføre dem til lokale butikker eller selge dem i større markeder. Et annet alternativ er å selge eplene til noen som gjør dem til cider eller Apple-produkter som for eksempel paier.

•  Tilbudet "u-pick." Dette betyr at bonden må annonsere sin frukthage produkter for å få kundene til å komme til ham. Vanlige "u-pick" eplegårder eskortere kunder til eplehagen på vogner. Når kundene kommer tilbake til sin startposisjonen, bonden tilbyr eplepai, cider, gelé og en rekke andre faller produkter for kjøp. Ikke bare gjør han pengene fra salget av hans epler, men fra de andre produktene også.