Hva er den midtre delen av en blomst som kalles Det er ofte Sticky & Gjør Seeds?


Hva er den midtre delen av en blomst som kalles Det er ofte Sticky & Gjør Seeds?

Mange blomster reprodusere ved å gjøre frø for å sikre videreføring av deres arter. Blomstene har en klebrig stigma eller kvinnelig del som feller pollen for befruktning av eggstokkene, hvor frø produksjonen foregår.

Pollen Produksjon


Den mannlige anther produserer pollen nødvendig for reproduksjon. Den anther er ofte funnet vokser svært nær sentrum av blomsten, der den pollen kan enkelt overføres til stigma.

Stigma med stil


Pollen fanget på stigma absorberes og gått ned gjennom stilen. Stilen er en kort eller lang halm-lignende rør som kobler stigma til eggstokken.

Seed Factory


Eggstokk er på bunnen av stigma. I eggstokken er ovules hvor frøene vokse. Frø er vanligvis ikke synlig mens blomsten er fortsatt blomstrer, men de vil utvikle og modne kort tid etter blomstring har dødd.

Eggstokk og ovules


I vegetabilske planter og frukttrær, blir eggstokk den spiselige delen av planten, slik som en grønn pepper, grønn bønne, eple eller kirsebær.

Kvinne og Mann


Kollektivt, er de kvinnelige delene av blomsten kalt pistil og de mannlige delene av blomsten kalles stamen. De fargerike kronblad kalles Corolla, og er ansvarlig for å tiltrekke farge og duft-responsive insekter.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler